21 September 2011

:: Kalau Kawan2...Mana [1] Kawan2 PILIH? ::

Saje je nak kasik up citer ni
Kebetulan bulan depan 4 Oktober 2011
Besday Zakwan yang ke-3 tahun

MamaZakwan & PapaZakwan ada la diskus2 sket
Ingat nak buat makan2 sempena besday Zakwan
Nak ajak adek bradek, kawan2, jiran2
Takpun ajak kawan2 blog skali yg sudi dtg ;)

Tapi bila dipikir2 kan balik
Persiapan utk baby pun kena start dah bulan depan
So, nak dipendekkan citer
Banyak plak ongkos nya nnt, huhu!


Sbb Abang Zack, Mama suda penin.....

Pastu ada gak idea lain
Celebrate besday Zakwan tapi hanya kami ber-3 jek
Nak buat sume2 benda yang Zakwan asek mintak2 sblm ni
Saje nak kasik Zakwan hepi & seronok
Contohnya,
Sebelum ni Zakwan nak sangat2 naik keretapi
So, kami nak bawak pi naik komuter
Zakwan suka sangat2 tengok ikan2
So, kami nak bawak pi Aquaria
Zakwan suka sangat2 ngan citer Cars tu
So, kami nak hadiahkan Mater sbb Lightning Mc Queen Zakwan dah ada

Tapi bila dipikir2kan lagi....
Kosnya cam lebih kurang sama jek
Penatnya pun lebih kurang

Ye la, kalu wat makan2
Kena la MamaZakwan masak nak kasik budget, takleh order2
Sama gak kalu pi jenjalan tu
Larat ke MamaZakwan nak naik ketapi
Dr Batu 3 ke Kl Sentral pastu tukar Putra LRT plak
Dengan keadaan MamaZakwan dgn perut memboyot ni?

Ni tahun 2010 ~ 2nd Besday Zakwan

Ni pulak 2009 ~ 1st Besday Zakwan


Adeyh, MamaZakwan dah start penin2 balik dah...

Tolong ek kengkawan...
Kasik up idea kawan2 sket...
Nak wat makan2 @ jalan2?













Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

15 comments:

Alycia berkata...

dengan keadaan nad yg xlarat ni,alycia rasa beter nad bwk zakwan pg jalan2.. kalau takut ramai org, spend 1 hari ambk cuti.. pastu dah jln2 trus bwk zakwan mkn2.. mesti zakwan hepy.. ni pndapat alycia la ;)

MamaRifqy berkata...

pada na..wat makan2 pon best..kalau ongkosnye lebey kurang.at least..pent hanya dirumah..bukan penat sbb jalan2

mummy_ayu berkata...

emmmmm..betul gak..dua2 pun penat sama je..tapi kalu Ayu biar la buat makan2..kalu jenjalan, takut Nad tak larat pulak..
kalu makan2..masak yg simple jer..tak pun buat kat mana2..kat KFC ke..semua dah ready...just cadangan.. :-)

syawalsimpsons berkata...

KALO PADA SUE OK GAK WAT MAKAN2 KAT UMAH...YG TERDEKAT JE LA KOT PANGGILLL..JUZ SIMPLE JE...AT LEAST KALO PENAT...STILL KAT UMAH...KALO JALAN2 PENAT PULAK NAD NANTI TENGAH2 JALAN TU KAN...

Zue AnnaLeeya berkata...

akak rasa jln2 pon ok...
lgpon bdk2 mesti suker sgt kan???
nak2 lagik dpt naik ketapi...
klu anak2 akak tuh bwk naik ketapi, hrmm... sonot sgtla...
tp kt ktn xde ketapi... huhu...

pastuh nad beli jerlah kek dan celebrate 3 branak...
bdk2 nih klu dah ader kek sebijik pon mereka dah hepi kan???

eB ezrin berkata...

jalan2 :)

amiey lee berkata...

hmmm nad ok jek apa saja tuk zakwan..tak kisah asalkan dia gembira..

kalau nak msuk aquaria ke...heee bawah tpt keje emy aja

lia berkata...

4 me, aku suka privasi skit so aku akan wat mkn2 dgn family members terdekat...

tp kalau ada bajet lebey, wat 2md celebration dgn kanak2 lain, mesti zakwan double hepi....

;p

NADHIRAH NOR ZELAN berkata...

buat makan kat umah je...dengan keadaan sarat penat maaa nak jalan...buat simple je...order je makan, senang tak yah msak penat...papa zakwan ader sekurang2nya dapat membantu mengemas2 hehhe

eima berkata...

jalan2 la..kesian kat hang nk kena memasak bagai letih

- SueN - MrS AzharI berkata...

bg su elok jln2 kot...sbb tujuan kite tuk dia hepi..so klau kite bg aper yg dia suke kompen hepi...kalau nad x larat...buat step by step la..naik train dulu..next weekend br la g aquaria lak....pastu nxt year wat la besday party tuk abg zack n bby lak...lg meriah...sbb double kan

MamaYatie berkata...

cadangan akak la kan, naik keta smp kl sentral pas tu naik putra gi KLCC, masuk Aquaria. Aquaria bukan luas sangt pun..tp depends la Nad larat ke tak..then, makan2 ber3 kat McD ker KFC ker...sempoi..hehee

@e_da berkata...

buat makan2 pun ok nad.. masak mana yg larat je.. menu simple2...agak2 menu yg nak tambah order or beli je.. pakai pinggan pakai buang.. ok rasanya kot

mamalieyna berkata...

dah tak lama...kakeina baru je dok smbg ngn husband semlm, husband la ckp, sbb terkilan buat mkn2 baru ni tak jmpt ramai kwn2, dia cdg besday arif nnti, buat la mkn2 lgi, jemput ramai lg, bulan 3 tu, baru lepas pantang..larat ke nak masak2 eh dgn anak kecik..huu~

nad plak, time peknen eh..herm..kalau kak eina buat mkn2 kot..seronok bg org mkn2 ni..tp tgk keadaan diri jgk, if tak bape larat, takyah la..nnti lain plak jadinya..hee~ apapun dua2 pun cdgan yg best..dua2 menghappykan zakwan pastinya~ ^_^

Salina@IbuAqil berkata...

Jalan2 kot.. Cuba tanya zakwan dia nak jalan2 ke makan2.. ;) tgk apa jawapan dia.. ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...