08 September 2011

:: Bila Kawan2 Sediakan Nama Untuk BABY? ::

Ada yang awal2 dah siapkan nama
Ada gak yang baby dah lahir baru cari nama
Btul tak?
^__^


Kalu MamaZakwan
MamaZakwan jenis yang suka siapkan nama awal2

Masa preknenkan Zakwan dulu
Awal2 lagi MamaZakwan & PapaZakwan
Dah sediakan beberapa nama
Cari siap2 sekali dengan maksud nama tu skali
Ada la dalam 5-6 nama
Asek ubah2 drp apa yang ada tu je
Bila dah btul2 pilih, memang nekad nak guna nama yg dipilih tu je

Tapi at last
Masa dah dekat2 nak bersalinkan Zakwan
Ada la dalam seminggu ke 2 minggu sblm lahirkan Zakwan
Lagi skali MamaZakwan ubah nama yg dipilih tu
Hahahaha!!!
Nampak sangat MamaZakwan ni tak tetap pendirian
Hikhikhik =p

Sama gak la dengan preknen kali ni
Mula2 MamaZakwan ingat maybe baby boy gak ni
Sebab kalu nak ditengok pada alahan masa awal2 preknen
Cam sama jek dengan masa Zakwan dulu
So, awal2 lagi
MamaZakwan cam sblm ni
Pilih la 4-5 nama utk baby boy


*gmbr from google*


Tapi tak sangka pulak
Masa scan aritu doktor kata berkemungkinan dapat baby girl
Insya-Allah...
So, MamaZakwan dah mula pening2 balik
Sebab kena pilih nama2 utk baby girl pulak, hehe

MamaZakwan berkenan sungguh dengan nama Nayli
Maksudnya PencapaianKu
Tapi bila cari utk pangkal Z
Susahnya la hai.....
PapaZakwan berkenan dengan nama Zahra
Maksudnya Yang Berseri
So, bila dipikir2 nak letak nama Nayli Az Zahra

Tapi rasenya ramai yg dah guna nama Zahra tu
MamaZakwan start la perah2 otak lagi
Biasanya memang gitu
MamaZakwan perah2 otak
PapaZakwan tinggal approve kan atau tak je, huhu! =p
Sekarang ni masih mencari2 lagi utk nama pangkal Z tu
Hemmm...
Apa ek?

MamaZakwan terpikirkan Zarith Nayli
Tapi...... Zarith tu ada maksud tak ek, kawan?
Fenin, fenin....



Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

16 comments:

MRS. K berkata...

rasanya ada maksud la zarith tu.. suke nama zarith sofea.. heheh

syawalsimpsons berkata...

suke gak ngan nama tu...tapi zarith yusra pon ok gak..yusra kemudahan

EiJa ZaQuaN berkata...

sedap nama pilihan mama zakwan..

k.eija pun jenis awal2 dh senarai kan nama pilihan..kalau boleh pun mmg nak pangkal Z, itu yg adik Zaquan..pangkalnya Z juga..Ziqry..^_^..

kalau girl ari tu mmg ada terpk gak kan nama Zahra ni..

deenazainal berkata...

saya cadangkan Zaira..
meaning shining; flower

zainah pon boleh gak, meaning beautiful

source dari sni http://babynamesworld.parentsconnect.com/meaning_of_Zaina.html

deena awanis berkata...

zarith ada maksud..tapi tak sure laa ape..pernah jumpa maksud dia..

sitinuraffizza berkata...

@MRS. K
zarith sofea? nama sultanah johor 2! fzapun ske nama 2. hihi

@MAMA ZAKWAN
wowowow...sedap 2 nama zarith nayli. tahniah! xsbr pulak nk tau finally nama baby 2. (;

amiey lee berkata...

hee ada maksud..nama kawan anak kita zarith irfan

Alycia berkata...

haah.. best jgk nama nayli tu.. comey ;)

@e_da berkata...

sonoknya pilih nama anak kan.. nak2 kalau pompuan.. huhu manis2 sweet2 nama skrg ni.. sedap gak nama pilihan nad tu

mamalieyna berkata...

gitu eh...kak eina lak, alah kali ni sgt2 different dr yg lalu., instinct rasa cam girl la...sekali semalam scan..tengtengteng...esok baca n3 rasmi ye..hee

so, awai2 mmg set nama anak pompuan je, siap pggl baby dgn nama tu..hee~ tp skrg nmpk gaya, kena cari tuk nama bby boy la pulaks...alahai mcm2..

eh nama adik ipar akak, zarith sofea, ada mksd zarith tu, apa ek..herm..lupa plak..

Ya ALya berkata...

nama nayli tu pun dah ramai yg guna sekarang.......kawan pun baru2 ni buh nama anak dia nayli.......tengah trend lak nama nayli tu.......

Sha@Mama Tina berkata...

Nad..sha rasa NAYLI & ZAHRA tu dah cantik dah.. nad cari nama A yang tengah2 tu bagi seimbang dengan makna kiri kanan dia.. :)

eima berkata...

zarith ade makna rasanye... sbb ade member nama zarith shima .. tp perangai ..hehehe

lia berkata...

nama nayli tu unik la... aku x pernah dengar g....

mamaRIFQY berkata...

nad!! kite lagi laaaa..dah PK nama anak..padahal xpegnen pon lagi..da ade nama utk boy..hehehheee...

Muhammad Rafiq Arfan..chanteq xxx??

alyyani berkata...

nayli mcm nayville lak :D ada sorg anak member ni nama anak dia nayli naqqiyah. sedap nama nayli tuh :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...