05 September 2011

1st Time Beraya @ Kg PapaZakwan Setelah 5 Tahun Kawen ^_^


Sebelum ada yg konfius
MamaZakwan bgtau awal2 dulu la ye
Apa yang MamaZakwan citer ni
Berdasarkan raya pertama (1 Syawal) je tau
Karang, ada pulak yg ingat
MamaZakwan tak penah beraya kat kampung PapaZakwan langsung, huhu!

Ya, btul tu!
Setelah 5 tahun MamaZakwan kawen ngan PapaZakwan
Tahun ni baru kali pertama Raya Pertama @ kampung PapaZakwan
Hehheeheheh... Cam kelakar jek ^__^

Nape yek jadik gitu? Sebab....

~ Tahun pertama ~
Of koz la kat umah MamaZakwan dulu, hikhik! ;)

~ Tahun kedua ~
Sepatutnya beraya belah PapaZakwan
Tapi terpaksa beraya kat hospital, huhu!
Sebab bersalin kan Zakwan ^_^

~ Tahun ketiga ~
Konfem2 la belah MamaZakwan pulak ;)

~ Tahun keempat ~
Sepatutnya beraya belah PapaZakwan
Tapi PapaZakwan pulak terpaksa bekerja, huhu!

~ Tahun kelima (Tahun ni..) ~
Patutnya belah MamaZakwan balik la kan..?
Tapi disebabkan kesian kat PapaZakwan
MamaZakwan decide kali ni beraya pertama kat umah PapaZakwan
Bagi chance la skali skala, haha!


Gambar kami ber-3 (+ 1 dlm perut ^__^)
Tapi ni masa raya kedua, huhu!


Bergambar di pagi 1 Syawal
Famili abang PapaZakwan jek takde


Kalu kat umah PapaZakwan
MamaZakwan ada nama baru ;)
Jadik Bik Nad oleh anak2 buah PapaZakwan
PapaZakwan dah jadik Paman, MamaZakwan kena la jadik Bibik
Almaklum, famili Jawa ^_^
Tapi bukan bibik yg pembantu rumah itu ye! =p


Bersama adik2 ipar MamaZakwan ;)


Ni la Onyang Zakwan, Mbah PapaZakwan


Kali ni baru cukup 1 famili ;)
Sebelum gi beraya ke rumah sanak saudara PapaZakwan
Kami bergambar dulu


Naseb baik la sama2 kampung kat Teluk Intan, hehe
^___^
Takyah nak berebut2 beraya mana2 dulu





Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

13 comments:

mamaRIFQY berkata...

wah...na pon 1st time gak after 3years

mama tisya berkata...

BIK NAD..klakar la plak..tp kalo org jawa mmg gtu panggilannye kn

Zue AnnaLeeya berkata...

xpelah skali skala beralah kan???
cian papa zakwan... hehehe....

zaidah berkata...

seronok dapat beraya bersamakan nad....

Ummi Shira (AshAnas) berkata...

kt moyang shira sblh mak, shira panggil buyut... jawa jugak tp km kt kuala selangor...

eima berkata...

raya pertama tak penah lagi aku beraya kg aku...hehehe
aku yg tk mo ... tak besh la....kg panjang besh

alyyani berkata...

baca hujung tu lega lasikit sebab kampung dekat2. kalau lain negeri, mmg ada yg muncung :p

ann @ hatiberbunga berkata...

ololo.. siannya papazakwan..

tp takpe la.. sama2 duk Teluk Intan.. so takde terasa sgt kot!

ce try 1 duk Johor, 1 duk Kelantan. mau nangis seh.. hehe..

amiey lee berkata...

hahahah dua2 teluk intan ke? hee memang tak yah berebut mana dulu la kan

MamaYatie berkata...

selamat hari raya Nad!
hehe..tolak ansur gitu,i like.
oo..rupanya panggilan mcm tu masih diguna yer..tak tau la pulak..

Ely Hasrul berkata...

ooo zakwan panggil Onyang ye, kalau sami panggil Mbah kitorg - Mbah Buyut hahaha lucu tul

mamalieyna berkata...

merah itu menawan..cunlah~ ^_^

sempat bergambar ramai2 kan..baru nmpk meriahnya raya~

Nana berkata...

kita dulu xpenah kisah pon nak raya mana dulu sebab mak masing2 kt kl
skang ni mak amrul dah pindah penang kena wat jadual hehe
tp xde ikut jadual pon sebab dah 2thn kita raya kl nampak gaya thn depan sure raya penang dlu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...