23 Ogos 2011

:: DIALOG Zakwan & Papa ~ Buat Mama SEBAK... ::

Thanks
Utk semua wishes kawan2 dalam entry ini
http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2011/08/zakwan-bakal-dapat-adikboy-girl.html
Thanks jugak pada kawan2 yg kasik idea nama baby girl tu ;)
Jasamu dikenang la! Muah2x

Tapi ramai yg kasik start Nur utk huruf N
Memang elok, maksud pun cantek Nur - Cahaya
Tapi kalu bleh
Mama nak cari nama selain Nur tapi still start dgn N
^___^
Takpe2, lama lagi..
Banyak idea bleh kasik lagi, hehe...
Mari kita tengok siapa yang kena...! =p


Sebenarnya,
Masa kat dalam bilik doktor aritu
MamaZakwan terdengar Zakwan sembang ngan Papa
Zakwan dok kat meja doktor dengan Papa
Tengok baby dari screen tv yang disangkut kat dinding
MamaZakwan pulak of koz la tgh terbaring sbb doktor nak check
So, dapat curik2 dengar je la....

Rasa terharu, sedih, sebak dan seangkatan dengannya
Masa dengar Zakwan sembang ngan Papa tu

Zakwan : Papa, gambar apa tu?
(merujuk kt gmbr baby)
PapaZakwan : Tu gambar baby...

Zakwan : Mana Papa dengan Mama dia?
PapaZakwan : PapaMama Zakwan, PapaMama dia jugak la..

Lama Zakwan terdiam
Lepas dengar PapaZakwan cakap camtu
Tiba2..
Zakwan cakap dalam nada sedih

Papa, jom kluar.. Wawan taknak tgk baby lagi

Huhuhu...!
Sebak MamaZakwan dengar
Mungkin Zakwan terasa sedih
Bila dengar dia kongsi Papa&Mama yg sama dengan baby
Mana tak nya,
Selama 2 Tahun 9 Bulan dia sengsorang je berkepit dgn Papa&Mama



Zakwan sayang...
Mama tak penah beza2 kan antara Zakwan dgn baby
Mama tetap sayangkan Zakwan sampai bebila
Zakwan jangan la risau
Mama percaya Papa pun rasa cam Mama jugak
Sayang Zakwan!




Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

19 comments:

bonda dadif aka akish berkata...

alahai...daku bace pon turut sebak.....

mummy_ayu berkata...

sedihnya..takpe..lama2 nanti dia faham la..nanti bila bay dah kuar lagi la adventure...memang kena banyak sabar...and bila beli apa2 untuk baby, kena beli untuk dia jugak..sbb kalu tak dia jelous..

@e_da berkata...

sayunya,....so clever zakwan

MamaYatie berkata...

huhu..sedey la pulak..
takper Nad, nnt ckp dia nnt Wawan ada kwn nak main sama2..hehee

Zue AnnaLeeya berkata...

olorrr....
bdk2 mmg gitu nad...
tp mula2 jerk...
mgkn dia rasa takut mama dan papa akan syg beby lebih...
tp kejap jerk nad...
bila baby dah kuar nanti, zakwan akan lebih sygkan beby... pecayalah...
anak2 akak pon cmtuh...
nad jgn sedih2...
nnti beby kt peyut tuh muka masham plak... eheheh...
take care...

Nisa Greennnpanda berkata...

ala, comelnye, zakwan jealous la..hehe.. xpe2, nnti kak nad explain la kat die yg kak nad still sayang die as always.. ^_^

cik Jue Aka Ibu Farisyah berkata...

ala..sedihnya...kalau farisyh mcm manalah ye...5 tahun jue n hubby duk peluk cium dia je..

Ely Hasrul berkata...

ala sian zakwan. sama la mcm sami. dia excited bila tgk baby. smpai dia kata dlm perut dia pon ade baby. tp baby is baby. baby bukan adik dia. skang sikit2 dia nk majuk nk nangis. patu ckp 'sami la baby mami'. sigh..

sedih kan nad?

mama rifQy berkata...

olooooooo..berkaca mata na ms bace entry ni..sedey..tetibe teringat kat rifqy...

eima berkata...

ala abg wawan ni ...
ade adek la besh ...
jgn risau la kasih syg mama ngan papa tak berbelah bg la sayang ...

Fahim sgt xcited ngan adek die ...
slalu je selak perut aku ... sumbat puting la ..mcm2 die buat ...
wawan tak puas bermanja lagi kot ...

syawalsimpsons berkata...

ala...cian zakwan...x pe wawan...nanti mama mesti sayang zakwan sama macam dolu tau...walaupun mama ada baby baru..baby baru tu untuk wawan la...nak main sama2....

lia berkata...

aiyoooo aku yg sebak baca...

ko kena tabah utk pujuk zakwan yg dia akan ada adik, kena kongsi2...

good luck, nad

Myra Jay berkata...

Alahai, kecik2 dah mula terasa hati, Zakwan tak sanggup berkongsi rupanya..
Takpe pas adik dah keluaq tentu dia happy :-)

ummiaqeef berkata...

ala siannye.. nti baby dah kuar pandai la dia nti..hehe

mamalieyna berkata...

alahai..bab ni memang la kan, sure akan dilalui jugak..anak2 mmg mudah terasa kalau bab ni..takpe nnti lama2 dia faham la nnti..^_^

bijak zakwan~

amiey lee berkata...

jgn risau..dulu sarah gitu le..tapi skrg dia lebih syg adik dia tau

Fitri Senin berkata...

nanti mesti dia syg adik..selalu cmtu..

cikbedahlaser berkata...

jgn sedih2 mama.. nti bb pon sedih..
abg zakwan kejap je tu.. jeles kan.. nti adik dh keluar.. die la bodyguard paling baik.. sebab zakwan kan abang.. :)

Lily@MamaZaraZareef berkata...

Nad, masa kite peknenkan Zareef pon slalu sebak bile kenangkan Zara..slalu takut tk dpt bahagi kasih syg ngan adil..tp skang adik dh kuar, alhamdulillah dh takde psaan bukan2 tuh..cume kdg2 sian gakla sbb si kakak asyik kena marah jek gara2 tk berenti2 kacau adik..ekekekekek

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...