21 April 2011

::: Zakwan Kene MARAH Dalam "Perpustakaan" :::

Biasa la Zakwan ni
Kedai2 buku dipanggil nye perpustakaan
http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2011/04/mama-nak-pegi-perpustakaan-tak.html

Tapi biasanya kami gi MPH
Ye la, kat Alamanda, SACC Mall, Jusco Wangsa Maju
Sume ada MPH
Tapi kalu gi Jusco Cheras Selatan @ AEON Bukit Tinggi
Kedai buku yang ada adalah POPULAR Bookstore

Nak dijadikan citer
Aritu kami gi jalan2 kat Jusco Cheras Selatan
Cam biasa Zakwan sure tarik tangan Mama masuk kedai buku
Bila dah masuk kedai buku
Zakwan ni suka buat cam kat rumah sendrik
Pilih2 buku yang berkenan.. Pastu duduk2, lepak2 tepi book shelf tu
Mama pun rileks je la, pilih2 buku kat tepi Zakwan

Tetibe
Ada la pekerja POPULAR ni dtg dekat n marah
"Bangun, bangun... Jangan duduk2 sini!"
Huhuhu, ksian Zakwan!
Mama pun apa lagi.. Tarik tangan Zakwan
Cepat2 pilihkan buku utk Zakwan, bayar n trus blah!

Tak sangka pulak kene tegur cenggitu
Sebab kalu gi MPH tu cambest jek
Takde sesape nak marah
Janji jgn rosakkan buku, sudah la..
Kite mak pak kene la pantau anak2 jugak kan..

Hemmm, bikin didih jek
Naseb baik kluar2 tu Papa dah ready ngan aiskrim
Cam tau2 jek, haha!



10 comments:

cikbintang berkata...

haah kt popular dok leh wt gtu..
kalo mph okay...huhu
tp yg aiskrim tu tuk sapa????
mama ke zakwan??hehee

Axie04 berkata...

olo
sian wawan
bukan ke bagus budak2 tengok2 buku
atleast bagus jugak tuk perkembangan dieorang

eima berkata...

klu aku org marah anak aku cam tu ... bkn takat aku tak beli buku tu ...silap2 aku balik buku tu ke muka org tu...+++ kena maki hamun ngan aku lagi...

nad cam ne ko leh sabo org wat cam tu wawan ... iskkkhhh mmg aku hangin dah ni ...

syawalsimpsons berkata...

suke hati je cakap cam2...nmpk sgt x hormat customer

mummy_ayu berkata...

wah...sian dia ekna marah pulak..dia marah cara elok ke cara kasar? takkan ngan kids pun nak marah2..sgt tak patut...selalunya kat kedai buku tak kisah nak duduk pun...

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ berkata...

perh dasyat punyer PR tak leh ke tegur elok2 nape la cakap camtu kat budak kan, kita ni customer ok...customer always right

wan nurul hezrina berkata...

MPH kat alamandaker?isyk aperlah mcm kasar bunyi nada tuh..patutnya cakaplah elok2..dah sur budak2kan..n dah sure datang ngan mak pak dorg..teruk sungguhlah org tuh..

MrS. F!zA berkata...

caitt.. kasi boikot itu popular lah..MPH rileks je tgk org baca buku mcm kt rumah sdrik.

MamaYatie berkata...

lorr cian zakwan..terbantut minat si kecik tur..huhu

akak tag nad
http://dis-mysimpleworld.blogspot.com/2011/04/diariummi-giveaway.html

Bionic women berkata...

kalau kat popular selalunya ada tempat budak2 duduk tu kan..atau pun ada kawasan macam bilik utk kita duduk. staff tu jer kot yg kerek. sebab x pernah plak kena marah. memang ramai org duduk camtu kan. macamaner la nak pupuk minat membaca kat malaysia ni kan?
cousin kata kat jepun, kalau bookstore yg besar ni selalunya ada karpet, pastu kalau nak masuk bukak selipas then pakai terompah or selipar...nnti kita leh baca kat mana kita suka, boleh duduk sesuka hati, x kotor kan..
kat negara luar memang mcm tu kot

kerek ler mamat pekerja tuh..ngan budak pun nak hangin..
report jer kat customer service nad..xkan nak baca pun xleh.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...