06 April 2011

::: Wedding : Pocket-Rocket Man & SEPUPU SAYA :) :::

:)
Kenal ke siapa itu Pocket Rocket Man?

Sebelum ni Mama ada citer yang kami terima undangan mereka
Athiah Ilyana & Azizul Hasni
(Pengantin perempuan ni sepupu tiri Mama)
http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2011/03/kami-terima-kad-undangan-azizulhasni.html
http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2011/04/mood-purple.html

Weekend lepas kami berkesempatan la
Untuk memenuhi jemputan tersebut

Ahad, 03/04/2011 bertolak la kami ke Ipoh
Konvoi 3 buah kete
Dari Teluk Intan lalu jalan lama jek
Tempuh Kampung Gajah ~ Bota ~ Tronoh ~ Meru


Perasan tak baju Mama itu...? Hehehhe
http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2011/02/mana-1-nak-pilih-pening-pale-huhu.html

Aunty Wawa ~ de single mingle ;)
Ade sesape yang perasan tak dgn Aunty Wawa ni?
Dia keje @ JKR Putrajaya , hehehe

Aunty Yaya & Famili :)


On da way tu, ada eksiden berlaku, huhu!
Jangan risau, kami semua selamat, Alhamdulillah
Yang tak selamat adalah biawak!
Aunty Wawa telah me'langgar lari' itu biawak...
Ksian...... =P
(Hahhahah! Aunty Wawa baca ni, sure dia marah Mama!)

Sampai dalam kul 12 tgh hari
Terus gi khemah untuk bersantap, haha!
Lapo weyh, tgh2 hari rembang tu, hehe....

Para tetamu dapat bunga telur dalam bekas bentuk tepak sireh ;)


Mak2 sedara, Pak2 sedara pulak dapat beg ini..
Macam2 ada kt dlm tu, haha...!


Papa makan, Mama suapkan Zakwan ;)
Mama? Mama dah makan siap2 dah, hehe

Lepas siap2 makan,
Atok Zakwan, Papa, Baba Yeop, Zakwan & Baby Adib berpindah khemah
Diorg melepak kat khemah yg ade sediakan juadah laksa ngan cendol ;)
Owh, PapaZakwan & Baba Yeop la org paling seronok sbb byk makanan, haha!

Kami yang perempuan ini
Apa lagi, gi nyebuk2 ke dalam umah la, hehehehe....
Biasa la, pompuan ^_^

Aunty Yaya & Aunty Wawa berposing @ pintu gerbang


Terus melangkah ke singgahsana..
Dalam hati Mama, mak aih, besaqnya umah!
Owh ya, nak bgtau, ini 1st time Mama sampai ke sinun =p


Masuk2 je kene sign otograp dulu, hehehe
(guest book)


De pelamin :)
Simple, nice & wangi =)
(almaklum, fresh flowers)


Mama posing @ kapkek pengantin :)


With Mak2 sedara ;)


Mula2 dengar citer, pengantin mai pukul 12.45pm
Tu yang kami kelam kabut masuk umah
Sebab nak tgk pengantin
Tapi tunggu punya tunggu, punya tunggu
Pengantin tak sampai2 lagi
Jalan sesak!
Ye la, sume nak tengok Azizul Hasni la katakan, hehehe

Kul 1.30pm tak larat nak tunggu dah
Kami pun bersiap2 nak balik
Perjalanan masih jauh lagi
Sebab kami truskan perjalanan ke KL

Elok dah bersalam2 ngan mak2 pak pengantin
Si Azizul Hasni pun sampau dgn rombongan nya
Ksian kene menapak jauh!
Mama plak, ajak Papa stop kejap
Sebab nak tgk dekat2, hehehehe...

Oooooo, comey kiut miut jugak orang nye ^_^



Mama & Papa :)

Serius Mama menyampah tgk diri sendrik pakai baju ni!
Nampak cam orang mengandung!!!
Tak suka, tak suka, tak suka!
Huhuhuhu...!
Papa, jom cari baju lain =p


p/s : eh, mana gambar pengantin...?
sat na.... tggu entry pasni ;)



18 comments:

Axieda'great berkata...

macam orang mengandung pun ok pe?
mane tau pas ni rezeki datang
huhu

zahidah dihaz berkata...

cantiklah pelamin dia kak.....


New Entry: <a href='http://dihaz17-foryou.blogspot.com/2011/04/dilema-nak-teruskan-atau-tidak.html>Dilema | Nak teruskan atau tidak?</a>

MamaYatie berkata...

waa..purple tu nak gi kenduri azizul hasni ghupenya...best3x..tak sabar nak nengok gambar..

nad, nak cari umah tuk disewa kat impian ker sri saujana?kat impian byk kosong..tp kena tengok blok yg ok sket

eima berkata...

yg kenduri kat dewan masuk TV tu diorg tak jemput korg ke ....

amiey lee berkata...

tapi suka la warna ungu tu...kaler dia tenang aja..heee..ingt2 baju raya tahun ni nak cari kaler ungu la..tapi ungu terang..hubby tak suka kaler gelap kekekek

mummy_ayu berkata...

cantik je baju tu ayu tgk...wah memang besar umah dia, gift pun best..

BIONIC WOMEN berkata...

oo beli baju purple tu jugak ek aritu...nampak cantik jer nad pakai...

Nana berkata...

nad nak tanya diorang dah kawen lama dah kan?kita dgr berita kata dah setahun kawen sian ek baru ada masa nak wat majlis sanding

Nad @ MamaZakwan berkata...

@Axieda'great

huhu..ameeennn..!!!doa2kan :)

Nad @ MamaZakwan berkata...

@zahidah dihaz

cantek kan?? simple jek

Nad @ MamaZakwan berkata...

@MamaYatie

a'ah nak ke kenduri ini la, hhehehe..

kak, nak cari yg area apartment tu..nk tgk kat mane ek? takkan nak naik tiap2 tingkat, hhuhu!
takde org letak iklan pun...

Nad @ MamaZakwan berkata...

@eima

idok...tu utk vvip jek..sultan datang kot..

Nad @ MamaZakwan berkata...

@amiey lee

cantek mmg cantek..tp bile pakai cam nampak besar gilos!huhu! hubby amiey cerah, bleh la pakai yg terang2 ;)

Nad @ MamaZakwan berkata...

@mummy_ayu

mummy ayu, baju mmg cantek, saya yg pakai ni nmpk tak cantek, heheh..

Nad @ MamaZakwan berkata...

@BIONIC WOMEN

cam pakai jubah la eily....! :(
rasenya corak jaluran nye yg mengembang tu buat kite lagi nmpk kembang..huhu!

Nad @ MamaZakwan berkata...

@Nana

a'ah..dah nikah tahun lepas..tp skrg baru ade masa nak wat kenduri kendara..azizul tu kan bz berlumba..la ni dia cuti sbb operate tu kot tu yg ade masa...kot la, hehehe

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ berkata...

cantik je baju tu nad, serba purple gitu...cantik la gift hand bag tu time kita kahwin dulu tak de pun gift camni kan

kayyana berkata...

bru nak tnye.. mama zakwan pregnant ker? takpelah.. tu semua satu doa kan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...