08 April 2011

:: Rumah Kami DICEROBOH! ~ Sangat MENAKUTKAN!::

Mama sangat2 tak pasti bila kejadian ni berlaku
Yang pastinya, petang Jumaat lepas
Baru Mama terperasankan sesuatu

Rupa2 nya pagar belakang rumah kami dipotong!
Memang bleh muat utk orang kluar dan masuk!


Memang kecoh la area umah kami
Dah la kami dok bersiap2 nak balik kampung
Jadik hal camni, terpaksa la kami lewatkan masa utk balik
Sebabnya, petang tu ada diskusi dengan jiran tetangga
Dan gi Balai Polis utk buat laporan

Mama dah check2 kat area belakang rumah
Memang takde apa yg hilang

Ada 5 buah rumah sederet dgn Mama mengalami nasib yang sama
Dan pada masa yang sama!
Cam pelik je kan?
Rasa2nya dalang2 ni bekerja dalam 1 kumpulan kot! Huhu!

Malam tu Papa ada kluar ke blkg
Masa tu dah pukul 12 mlm
Keadaan masih seperti sedia kala
Jiran Mama blkg umah ni pun kata dia tido lambat
Tapi takde dengar apa2 pun

So, berkemungkinan orang2 tu buat keje
Sebelum Subuh hingga ke siang la kot
Masa siang tu Mama mmg terasa sgt2 mengantuk!
Tak tau nape
Sedangkan Mama memang bukan jenis yang tido siang
Rupa2nya jiran Mama pun rase cam Mama gak, ngantuk
Risau dibuatnya!
Sebab takut 'orang tu' ada 'baca2' ke..
Alhamdulillah kami tak apa2


Masa buat laporan polis
Polis yang bertugas tu bagitau
Pagi tu (kami buat laporan, malam)
Ada beberapa rumah di lorong jalan lain
Kena camni jugak!

Ntah sape la punya keje
Jiran2 kami agak orang2 construction yang punye keje
Ye la, kat sini memang banyak orang nak renovate rumah

p/s :
Ya Allah
Lindungi la kami daripada segala mara bahaya...






Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

18 comments:

@e_da berkata...

uiishhh bahaya tu.. hati2 ya nad.. bayk2 baca surah .. takut org pukau lak.. nauzubillah.. harap takde apa2la

Sha@Mama Tina berkata...

uisy..bahaya tu nad. Ni dia buat lubang dulu..sok2 dia masuk plak kang. Baik la nad sekeluarga berhati2.

Mungkin boleh cari ayat2 al-quran untuk menghalang sihir & pukau. sha mcm ada dengar aritu. ada salin tp dah lupa mana letaknya..

semoga nad & keluarga sentiasa dilindungi Allah..Insya'Allah

Nana berkata...

mmg menakutkan
sama mcm pengalaman masa balik kampung amrul aritu
dia dah ptong besi tingkap
tinggal nk potong lagi sebatang
nsb baik mak mertua terjaga
klw tak tak tau la nasib kami

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. berkata...

seram jugak kalau mcm nie... lepas nie sebelum tido kena baca ayat 3 kul... insyaallah org yg nak sihir kita x lut dgn jampi dia.

BIONIC WOMEN berkata...

hati2 yea nad..maner ler tau ada yg nak buat jahat..risau kan..ishhh

tapi terpikir jugak mungkin ada company yg nak amik tender pagar rumah tuh..tu yg dia gi potong..hahaha..pikir positif..

cikbedahlaser berkata...

ya allah..
sokong dgn sha mama tina ni..
try cri ayat2 la kak..
patah kan balik sihir kot ade.. wat pedinding juga.

jgn lupa cari apa2 wat senjata..
hilang barang x pe.. jgn hlang org.. ya allah.. minta2 la jauh.. smoga akak sekeluarga d jauhi kecelakaan..

sy pon tgh bersiap sedia.. takut thn ni masuk lg pencuri.. sbb setiap tahun sekali ade org pecah masuk.. :)

Axie04 berkata...

bahaya tu
nak balik kpg tu bwak la barang berharga skali
takut ape2 je.

Imaan09 berkata...

take care..!sgt bahaya.. tawakkal banyak2..baca la apa2 ayat y leh halang pukau ke..

amiey lee berkata...

ya Allah..bahayanue nad...ishkkk..memang la..kna wat rukun tetangga rondaan memalam ni..risau plakkkk

amiey lee berkata...

ya Allah..bahayanue nad...ishkkk..memang la..kna wat rukun tetangga rondaan memalam ni..risau plakkkk

MamaYatie berkata...

eerkk...scary ni nad..umah nad sebelah fasa mana? harap2nya takder benda tak elok jadik..padahal polis selalu gaks meronda kan

Lyana berkata...

Takutnyer..rumah sy pun pnah 2 kali org masuk..tp..alhamdulillah time diaorg msuk, xde org kt umah..diaorg buat keje time org smua g keje..mcm2 jgk la yg hilang..sedih tp bersyukur jgk sbb xde melibatkan nyawa..
Org tua2 kt..bela ikan puyu utk elak kena pukau...bkn tahyul cuma petua org2 tua...

mummy_ayu berkata...

takutnya..nasib baik takde apa..
ayu punya umah pun pernah mcm nie, kami tido dlm bilik..diaorg dah masuk dlm dah.nasib takde apa ilang..tapi buat report jugak la..pas tu fobia gak keja..takut..

mamaqari berkata...

sapa la punyer kerja tu...polis kena slalu buat rondaan la kt situ..bahaya ni..

eima berkata...

tkt nye ...
org tua2 pesan klu dgr ade org bg salam memalam jgn jwb... buat bodo je ..kadang tu diorg anto pukau....

aku harap tak mende buruk yg berlaku ....
tkt la skrg nih ....

ummiaqeef berkata...

ish bahaya tu..hati2 ye..

MRS. K berkata...

take care.. kena berjaga2 selalu..

[-suziey-] berkata...

uish bahaya tu..kena buat tembok batu la..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...