14 April 2011

::: Kenapa MALAS LIPAT KAIN? :::



Rata2 kawan2 yang bagi komen
Malas lipat kain
Nape ek?

Mama suka
Sebab rilek je dok bersila sambil2 tgk tv, heheheh
Tangan jek ligat lipat baju

Kalu malas pun kejap je
Bila dh tertangguh2 keje, jadik malas kejap
Tapi pastu jadik rajin balik

Bila lipat kain, Mama tak suka ada orang tolong
Biar Mama lipat sendrik, takpe
Sebabnya nnt lipat tak sama
Huhu, alergic! Haha!

p/s : Orang paling gumbira adalah Papa.. =P


Nape ek kawan2 tak suka lipat kain?

p/s :
Bab iron baju, mmg Mama malas!
Sampaikan masa kecik2 dulu, Mama upah Aunty Yaya iron kan baju
Hehehhhee....^_^
(Buruk perangai! =p)




Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

15 comments:

Atiey berkata...

amboi selonggok kain..hehe...atiey pun kekadang camtuh jugak maleh nau nak lipat tapi kalau basuh rajin plk..

AshAnas berkata...

bila tgk tu mmg cm malas... tp bila dah mula mmg xleh berenti... sama la, shira pun xsuka org lain lipat sbb nak bg sama je lipatan tu, hehe...

Fadzillah Kamarudin berkata...

ntah...
just malas nak lipat...
tapi betul...
saya lipat sorang...
tak suka orang tolong...
nanti tak sama saiz...
heheh...

Axie04 berkata...

saya suka lipat baju
memang x suka orang kacau
x sama cara lipat lagi sakit hati
huhuhu

@e_da berkata...

sy tak suka lipat
rela gantung banyak2
sebab kan rasa macam alanmak lecehnya
hihihi

Nana berkata...

malas sebab..ntah la mmg malas aahha
kita lak jenis suke kumpul banyak2 abru basuh
bila dah angkat kain mak aii banyaknye
rasa letih tgk menggunung ahhaha

eima berkata...

tp mmg berbakul dulu br aku lipat ... hahaha bila panjang dah bising...hahhah

nursalwa berkata...

ntah ar.. mmg malas benar nak lipat.. tp iron baju masih rajin.. heheh suka skali bl iron baju keje suami.. hehe

mamalieyna berkata...

huu~ mlm td baru kena tegur, en abe kata..'lipat la kain tu'..sbb dh tinggi longgokan..jwpn kak eina 'takde mood la malam ni, mlm esoklah'..ngee,,,tu la alasannye kot..bila ada mood, releks je baru leh lipat kain...nge...

sllu kalau hari cuti baru le mood tu dtg sket, tp sbb nak kuar bejln kan, harus la settlekan kerja umah dulu.. =P

sue zie la berkata...

sue cm nad jgk.suka lipat kain.skrg nih agak susah nk lipat sbb ada budak kecik syafiq dok kacau.time dia tdo br dpt lipat kain.tp nk bsuh mls...hehek...mls2 pn tpksa wt jgk k...

Bionic women berkata...

saya suka lipat kain..hehehe

♥siEha♥ berkata...

bl tgk dah bnyk..mmg mals nak lipat...
tp,bila dah lipat skjp je rasenya..
tp,klau ade si kecik yg tolong..lg la lame rasenye..

sue a.k.a umi akif berkata...

...bab2 lipat kain ni ade la jgak culasnyer ...kalo nk lipat kna tgu ank tdo dulu xpon ms die xde kalo x abis yg dilipat abis.....kna lipat lg ;)

aNJe a.k.a MaMa_Balqis berkata...

sama lah kita, selalu longgokkan kat atas katil utama, kami tido kat bilik tetamu leh gitu...tapi biler sampai tak jumpa baju yang nak pakai baru la lipat tu pun selalunya tunggu weekend je

azura samsuddin berkata...

mmg mls lah mama zakwan, tatau nape.. kalo leh upah org nak je upah tlg lipakan tp xdelah bab yg secret tu he3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...