14 April 2011

::: JJCM ~ Perantau Hill, Sungai Merab :::

Citer pasal hari Sabtu lagi
Tapi kali ni citer makan2 pulak ye, hehehe
Lepas ke sini dan ke sini
Malam tu kami gi makan kat Perantau Hill, Sg Merab
Pernah dgr pasal tmpt ni dr Mrs.K ngan Mamalyna



Pendapat Mama?
Tempat? BEST!
Kemudahan bilik air, surau sume ada
Nak dok kat meja bleh, nak dok bersila pun bleh
Kami aritu dok kat tmpt meja Jepun tu
Sedap rasa kaki dpt bersila, hhehehe
Sangat selesa la kiranya tmpt ni


Makanan?
Orang kata (Aunty Wawa pun kata) satay kat sini sedap
Bagi Mama, sedap lagi yang kat sini kot =)
Mama pilih Chicken Chop malam tu
Ok la not bad..
Tapi lagi skali sedap lagi yang kat sini kot =)

Servis?
Kami punya cepat la..
Sebab kami datang awal, orang tak ramai lagi
Tapi lepas je kami dh dpt makan
Orang start ramai yang dtg
Kira penuh gak la setiap meja
Servis jadik la slow....
Ada 1 famili tu betul2 smpi lepas kami sampai
Tapi 30 minit, makanan still tak smpi2 lagi
Ksian diorg, huhu! Anak2 asek tnye je mana makanan tak sampai2

Harga?
Bleh la.... Standard la kalu tempat baru n cantek
Satay RM0.70... Standard gak kot, huhu!

Hohoho...sapa kt blkg Mama tu! =P


Kesimpulannya,
Bleh pegi lagi ke tak, lepas ni?
Boleh..... No hal punya!
Kalau dgn famili, best la kalu bawak ke tmpt2 camni..
Cam Atok & Nenek Zakwan tu

Tapi kalau dgn kawan2, nak lepak2 nak sembang2 huha2
Mama prefer lagi kat sini kot, hehehehhe


p/s : aiyakk..!!! takde gmbo makanan yg diorder rupenya! lapo punye pasal....


Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

16 comments:

MrS. F!zA berkata...

kita tahu tmpt ni tp tk pnh try lg..ekeke

Bionic women berkata...

kita teringin nak gi willi tu..hehe

nurie berkata...

tau tpt nie...mamazakwan dok area bangi ker?

haslina berkata...

ni dekat area kajang bangi gitu kan. dekat dgn opis, tapi rasanya da lama tak pergi situ.

MRS. K berkata...

hehe.. dah pegi minggu lepas...kedai baru tapi sebenarnya lama.. sbelum ni kedai die kat bawah skit..

syawalsimpsons berkata...

nad sue pun tau gak..hehhe...tp penah g sebelum naik bangunan baru...not bad la tempatnyer...tp sue sk satay kat brothers corner...mmmm...bagi sue best..kat area situ gak...kat bangi, kg abu bakar baginda...try..la...kan nad JJCM blog..hehheh...nnt ada tempat len...sue leh ajak en asbeen g lak..heheh

Nad @ MamaZakwan berkata...

@MrS. F!zA

pasni bleh la try, hehehe

Nad @ MamaZakwan berkata...

@Bionic women

try la eily, tmpt mmg happening..kite suke :)

Nad @ MamaZakwan berkata...

@nurie

tak..saya dok saujana putra...

Nad @ MamaZakwan berkata...

@haslina

emm a'ah la kot..saya pun tak biasa tmpt ni, hehe

Nad @ MamaZakwan berkata...

@MRS. K

tau, sambut besday pak sedara hadif kan? o, ye ke...tk tau plak, heheh

Nad @ MamaZakwan berkata...

@syawalsimpsons

borthers corner ek? okeh, bleh try pasni ;) thanks sue ;)

idak le jjcm sgt blog ni, hhehee..bile ade duit, bleh la makan luar =p

[-suziey-] berkata...

so kesimpulannya so so je la ek..hmm

Nad @ MamaZakwan berkata...

@[-suziey-]

uhuk, uhuk..bleh dikatakan begitu la, hehhehehe

aNJe a.k.a MaMa_Balqis berkata...

wah ada JJCM la kat sini,harus torai gak ni

Nad @ MamaZakwan berkata...

@aNJe a.k.a MaMa_Balqis

sila, sila..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...