09 Mac 2011

:: Zakwan Berbasikal... TAPI PAPA YANG PENAT! =p ::

Tu la dia Zakwan
Perangai macam2 dan semakin bijak :)
Kalu kehendak tak diikut, ade je menda yang dia buat!

Aritu kami gi taman mainan kat area umah kami ni
Zakwan beriya nak naik beskal



"Mama, Mama.. Cepat la..!" :)

Memandangkan Zakwan dah pandai kayuh
Kami pun on je la..

Tapi.... Tak sampai kayuhan ke 5 pun
Zakwan dah ngadu... PENAT!
Huhuhu..!


Nak tak nak..
Papa terpaksa jugak turutkan kehendak Zakwan
Tolak dari belakang
Sepanjang jalan ke taman mainan tu
Zakwan dah takmo kayuh.. Dia tolak guna kaki jek

Papa yang letih sebabnya
Penat membongkok, hehhehe....



Ni time nak balik
Zakwan dah takmo berbasikal
Papa pulak terpaksa angkut, huhu!


Sangkut beskal kat papan tanda
Keje Papa la ni, sape lagi! :)



8 comments:

syawalsimpsons berkata...

sangkut beskal 2..cute je...kelakar..heheheh...seb baik x zakwan...klo x mau menjerit zakwan

mummy_ayu berkata...

HB kat sini..
rajin papa melayan..bagus tu..tapi leh lak main sangkut basikal..tak ngamuk lak zakwan tgk basikal kena sanggut..he he he

eima berkata...

fahim tak reti lagi kayuh basikal ..die tuh malas ...asek tolak ngan kaki je

BIONIC WOMEN berkata...

Nad, kalau dia cepat penat tu, mungkin basikal tu dah x sesai ngan ketinggian dia, kena cari basikal besar skit dari tu..
sebab memang habit kanak2 ni dia xcited bila buat sesuai yg dia nak buat, so kalau zakwan penat bila 5 kayuhan jer tuh..mungkin basikal tu berat, means x mampu dah tampung berat zakwan..
(eily pernah terbaca tentang ni dalam 1 forum parenting)
Kalau x silap, how to teach ur toodler cycling..kalau x silap ler tajuk tu. dah lama dah pun, Dhiya pin dah lama pandai kayuh, start 2 thun ag. try beli basikal besar skit ler, yg tayar dia besar..

Nad @ MamaZakwan berkata...

@syawalsimpsons

zakwan mmg tgh jeritu masa amik gmbo ni, hehehe..papa dia jaga =p

Nad @ MamaZakwan berkata...

@mummy_ayu

saje je papa kenakan zakwan.. suke tgk die ngamuk, haha!

Nad @ MamaZakwan berkata...

@eima

sejibik zakwan la tu eima..malas!

Nad @ MamaZakwan berkata...

@BIONIC WOMEN

eily, ni mmg bleh jadik kaunselor la,hehehe...mmg pun beskal tu tak seswai utk zakwan..sbb zakwan dah tinggi..letih kakinya kot, huhu! akceli, beskal besar ade, zakwan je gayat kot, haha!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...