30 Mac 2011

:: SERAWA DURIAN ~ Berjaya Jugak Akhirnya! ::

Minggu lepas
Mama ada citer pasal PapaZakwan tak kasi habeskan durian
http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2011/03/papazakwan-pesan-jangan-habeskan-durian.html
Sebab PapaZakwan teringin nak makan bubur / kuah / serawa durian
(Masa googling, baru tau kuah durian ni ada nama lain ~ serawa)

Sabtu aritu,
Berjaya jugak la Mama buatkan kuah durian utk Papa
Thanks to Mummy Ayu & Syira & Eily
Sebab sudi kongsi resipi kat komen entry tu

Semalam, masa BW & FB
Mamalieyna pun dah buat jugak...
Nyum2.. Terangkat! :)
Pastu Farra Dhelina pun ade gak buat
Nampak sedap jek diorg buat..

Versi Mama?
Huhuhu...
Ntah menjadi ke idak..
Komen Papa ~ boleh la.....
(tu maknanya, blum bleh kasik jiran sebelah la, huhu!)
Komen Mama ~ sedap! (takde sape nak puji, haha!)

Agak cayor kate orang perak (cayor ~ cair)
Tapi idak le cayor sangat macam mushroom soup tu..
Boleh la utk percubaan kali pertama ni
Nanti2 bleh la try lagi, hehe


Opss, lupa pulak! CuteMum pun ade wat entry serawa ni semalam ;)


p/s:
Mama memang tak reti nak amik gambar makanan kasik nampak sedap
Tak macam Mamatisya @ Farra Dhelina
Gambar megi goreng je pun tapi mmg nampak terliur, huhu!






Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

16 comments:

Cute MuM berkata...

first time jugak ker?
samalah kita..
huhu..

mamalieyna berkata...

hehe..ok dah tu..janji ada rasa n ghupe serawa duyan..hehe..nnti kasi pekat sket n nk snap pic, zoom dekat sket, kasi terliur semua orang..hehe..

alaa...kak eina pun ari tu, kakak kak eina yg buat tu..upss pecah rahasia..=P

Nad @ MamaZakwan berkata...

@Cute MuM

sama la..heheh

Nad @ MamaZakwan berkata...

@mamalieyna

tu la, nk kene kasik pekat sket..
tp yg kakak kak eina buat, lagi nmpk mabeles! :)

JaSSNaNi berkata...

mmmm nyummmyy.. sedap ni.. saya suka kalau roti tu bakar.. lagi wangi makan nanti..

Nana berkata...

wwah pandai nye nad msk serawa
kita doyan ni
klw msk tempoyak tu kita mkn
klw lempuk, serawa xmkn

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ berkata...

memang mengiurkan k, tadi ada nampak satu kedai makan ada jual ni, weekend ni nak wat bubur durian la...mai pos sini sikit nad

Nad @ MamaZakwan berkata...

@JaSSNaNi

o, ye ke?pasni try bakar roti dulu la ;) thanks!

Nad @ MamaZakwan berkata...

@Nana

resipi kawan2 blogger bagi, heheh..
kite main campak je..
actually ni 1st time buat/masak n makan!

sedap gak rupenye, heheh..
tempoyak tu lagi sodap! :)

Nad @ MamaZakwan berkata...

@♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥


burrpp..alhamdulillah, hehehhehe...
anje nak buat, kasi antar sini sket la..ek? yg kite buat dh abes, heheeh

haslina berkata...

i like too. tgh pregnant 5 bulan lebih ni baru berani nak makan durian.
puas hati sungguh.
sodappppp.

Fuuhhhh la la ..... berkata...

nyam..nyam..nyam... kalo letak gula merah lagik nampak menarik dan tertarik warnanya ... ihihkkkk

BIONIC WOMEN berkata...

kita pun ada buat, tapi xleh nak upload gambar...
tapi kita buat isi gula melaka so kuah dia warna coklat..

durian pun jiran yg bagi..

Nad @ MamaZakwan berkata...

@haslina

jgn mkn byk sgt k!heheheh..

Nad @ MamaZakwan berkata...

@Fuuhhhh la la .....

owh ye ke? ok nnt bleh try thank!

Nad @ MamaZakwan berkata...

@BIONIC WOMEN

eily buat mesti sedap...nak rase sket! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...