25 Mac 2011

::: PapaZakwan Pesan... JANGAN HABESKAN DURIAN! :::


Papa, Papa...
Mama ni idak le gitu rupenye..
Sampai nak ngabehkan 7 bijik durian tu sengsorang
Jangan risau,
Mama makan beberapa ulas jek
Yang lain, Mama kasik kat Papa ye


Hahaahha..!
Kelakar pulak bile ingatkan balik
Papa pesan ~ "Yang, jangan habeskan durian ye"

Mula2 terkejut gak..
Mama makan byk sangat ke sampai Papa tak cukup

Rupa2nya
PapaZakwan nak beroperasi weekend ni
Nak buat Kuah Durian
Cicah ngan roti sedap katanya...

Mama ni pulak
Idak le pandai nak buat
Google jugak la kekdahnya mencari resipi, haha!
(Kantoi suda.. resipi googling saja =p)

Cemane ek nak buatnya?
Ade sesape sudi ajarkan?
Saya kan budak baru belajar
Buah cempedak ada lagi kat luar pagar, hehehehe


Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

11 comments:

mom.4.two berkata...

kalu versi aku : sediakan bahan2 - durian, santan (agak je), air, gula, garam, daun pandan (kasi wangi skit) cara sediakan- ko campak je semua bahan dlm periuk..kalu pekat sgt letak air lebih skit..

kalu jadi meh pas skit kat aku..ahahah

ADEEYA berkata...

Hahaha. 7 biji durian. If you gimme satu pun belum tentu makan huhuhu :/

zahidah dihaz berkata...

mama nak buat bubur durian ke? sedap juga kalau cicah dengan roti...


New Entry: Heel: Harus aku cerewet

mummy_ayu berkata...

wah sedapnya..nak buat kuah durian lagi
senang je Nad...
masak durian, santan, daun pandan, gula..kalu nak buah kuah yg color merah tu letak gula merah sikit..kalu tak letak gula pasir je..dia kan jadi kuah yg putih tu la..
gaul sampai mendidih..siap...rasa gula la..tgk nak manis mcm mana...
senang jer...

nhaz hafek berkata...

sy pon antoo durian..haha law reti, ley blaja, tgk kt google pon tape..sy pon slaloo wt cm 2..hehe durian- bubur durian..mkn ngan roti pon sdpah...haisssh gler durian da ni...mau carik durian!!

MamaYatie berkata...

uihhh..sedapnya! Kuah durian tu bubur durian tu ker?

takper, kalo abis kat simpang jalan tu kan byk lagi..kekeke

Farra Dhelina berkata...

ohh buat serawa durian ye! sedapnyaaaaa

munna berkata...

durian bestnya...cicah roti atau makan dgn pulut mmg sedap

BIONIC WOMEN berkata...

kalau eily buat..
memula cairkan gula kerek @ gula melaka@ gula perang..dan daun pandan

then masukkan santan n sedikit garam
then dah separa masak,
masukkan durian..

if x cukup pekat, leh letak skit tepung jagung...

Hubby kita pun suka pengat durian nih...sedappppp..

mamalieyna berkata...

uik...tahun ni tak rasa lg duyan.hu~

oooh dulu tau la buat, skrg sejak kawen, tak pernh2 buat..sbb bukan kegemaran en suami..hee~

googling pun ok je cari resepi..he~

[-suziey-] berkata...

whoooo serawa duyan..hehe kita pn plan nk buat jgk..sedapnya..nyum nyummmm

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...