24 Mac 2011

:: Makan KFC Nanti Gigi Rosak! ::

Alkisahnya
Zakwan ni memang pantang nmpk KFC
Mesti dia nak!
Mana la mak paknya larat kalu dah tiap2 minggu asek nak KFC jek...
Tu sebab setiap kali Zakwan nak KFC
Papa cakap, tak boleh!
Nanti gigi rosak, haha!

Tapi Zakwan ni bijak..
Kalau jalan2 nampak KFC, dia teruja la seperti kebiasaan
Pastu dia slowly cakap
Tak boleh makan KFC, nanti gigi rosak!
Tapi bila nampak Mc Donalds pulak
Dan2 Zakwan kasik tau kat Papa,
Papa, Mekdi boleh makan.. Gigi tak rosak!
Hahaha..!
^_^



Semalam pi Mc D kat Shah Alam
Yang dekat dgn Sek. Teknik Shah Alam tu
Aunty Wawa bawak
Seronok kemain la Zakwan
Dapat makan Mekdi :)




17 comments:

EiJa ZaQuaN berkata...

zakwan ni mmg mcm my zaquan..
pntang lalu dpn kfc dan mekdi msti menyalak mama n papa suruh g nak mkn chicken katanya..

eima berkata...

fahim tak kenai nama KFC ke MCD ke ...
yg die tau asal nampak logo tu ... fries je .... mende lain die mkn pun ....


pandai la wawan sebut KFC ngan MCD

MrS. F!zA berkata...

zakwan, aunty dh lama giler tk mkn mekdi..kalo dulu selalu.. skrg tkmkn bkn sbb tk selera dah..tp aunty obses jga badan..ekekek

*haitu smpt mkn beger prosperity

mummy_ayu berkata...

sama ngan Ian..tapi dia leh paham la kalu Mummy kata next time...sbb bukan elok sgt makan selalu fast food nie...

Bionic women berkata...

wahhhhh...zakwan budak pandai...
Dhiya pun suka jugak KFC n mekdi
papa Dhiya punmacam2 alasan bagi kat anak..hahaa..selalunya kena bidas semula..waaakakah..
akhirnya kena mengalah jugak ngan anak

amiey lee berkata...

huhu sarah hantu mcd..

pantang nampak mcd..lagila yg drive thru..dia akan cakap "yah..yah..d...".. kalau nampak kfc..."yah..yah..ccc...

tapi dia suka fries aja..yg lain dia tk mkn..

ummiaqeef berkata...

aqeef xde request,selalu ummi dia yg request kat abah dia,hehe..kat mcD suka makan ayam mcD,tetibe nak pulak..hahaha

Nad @ MamaZakwan berkata...

@EiJa ZaQuaN

tu la pasal..kalu tak bagi mula la buat drama, huhu!

Nad @ MamaZakwan berkata...

@eima

takde la sebut btul2..ade gak la pelatnye, huhu!zakwan pun tak makan macam2 fries ngan nuget je pun, huhu

Nad @ MamaZakwan berkata...

@MrS. F!zA

aunty dh comey dah..takyah jaga badan lagi, hehe..

Nad @ MamaZakwan berkata...

@mummy_ayu

btul tu mummy ayu, bukan elok sangat pun, huhu... ian dah paham, good boy la..zakwan ni kene bgtau byk kali..

Nad @ MamaZakwan berkata...

@Bionic women

tu la eily..anak sorang bleh la ngalah lagi..kalu dh ramai, alamatnya goreng nuget sebungkus dok makan ramai2 kat umah..baru puas, heheh

Nad @ MamaZakwan berkata...

@amiey lee

sama cam zakwan la amiey..fries ngan nuget je..
kalu mekdi bubur tu yg dimintak..

Nad @ MamaZakwan berkata...

@ummiaqeef

alemak..sedap la pulak..belikan,haha!

ADEEYA berkata...

Haha macam my lil cuzz Zafran asal nampak McD je. Nak McDonald. Tanya nak makan apa. Nak McDonald. Haihh tapi cousin dia pun kaki McD so no hal lah ;)

Nad @ MamaZakwan berkata...

@ADEEYA

adeeya, kazen rajin melayan takpe la lagi, hehehe..meh layan zakwan pulak :)

zura_habib berkata...

umah kakak sy kt blakang sekolah teknik tu..adalah sekali dua mkn kt mekdi tuh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...