29 Mac 2011

:: Kejadian TAK DIINGINI...Special Agent OSO Datang Menyelamat! ::

Betul la seperti yang dikata
Kita hanya merancang, Tuhan yang tentukan segalanya

Dugaan sungguh!
Tapi kami terima dengan hati yang terbuka
Apa masalahnya?
Kete takmo start! :((

Sebenarnya
Masalah dah terjadi sejak ari Jumaat lagi
Papa bawak kete pi keje aritu
Tapi masa nak kluar gi semayang Jumaat, kete dah buat hal
Petang pas keje, Papa balik umah kejap (pinjam moto kawan)
Sebab nak amik kunci spare kete + makan
Pastu gi tmpt keje balik
Check lagi apa yang patut
Tak bleh jugak!
Pengabesnya, kete tinggal kat tmpt keje Papa,
Papa balik tumpang kawan..
Tu pun dah pukul 9 mlm baru Papa balik

Esok paginya,
Papa pi balik tengok kete
Still tak bleh nak buat apa
Papa panggil la pomen kat bengkel berdekatan
Mintak tolong tengok2 kan
Rerupanya, memang ada masalah!
Terpaksa la kete masuk bengkel

Pomen cakap kat Papa
Kalu nak ganti barang, amik masa 3-4 hari
Tapi kalu nak repair, kul 5 baru bleh siap!
(naseb baik masalah boleh direpair, kalu ganti barang alamatnya melayang la $$$$!!)

Papa balik umah dalam kul 10,
Papa citer la masalah kete tu
Mama dengar je Papa cakap kete siap kul 5
Terus Mama sedih...
Tak dapat la jumpa kengkawan kat kenduri kawen sahabat baek kami tu
Huhuhu!

Terus update status kt FB luahkan rase sedih :(
Elok je update status, ada pulak Anjang Riza Zakwan ni SMS
(Anjang Riza ni yang bagi kitorang durian 7 bijik tu! =p)
Anjang tanya nak pi kenduri skali ke idak..
(cam tau2 je kami ada masalah, hehe)

special agent oso datang menyelamat! :)


Kami bagitau la yang kete ada problem
Anjang offer nak amik kitorang n pegi kenduri sesama
Alhamdulillah..... Akhirnya!
Dapat gak kumpul reramai!
Suka, suka, suka!
Tima kaseh Anjang! :)

Ni la dia, special agent oso kami, yeay! :)


Pas kenduri, Anjang antar kami ke bengkel
Dekat dengan tmpt keje Papa
@ Seksyen 27, Shah Alam




Kul 5 selamat sampai umah dah..
Terus masakkan serawa durian utk Papa :)

p/s :
pomen kata, kete persona & gen2 selalu ada masalah camni
kunci kete sangkut, takleh nak pulas ~ start enjin
dugaan, dugaan...sabo ajela!





Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

10 comments:

eima berkata...

seb baik kan ade kawan yg sudi bantu bila cam tu kan ...
best plak tu balik umah mkn serawa durian ... sedapnyeeeeeeeee

eima berkata...

nad nih smeua pandai masak kan ...huhu

lia berkata...

penyelamat korg comeyyy jer pegang belon pink...

syawalsimpsons berkata...

sabo je la...nak wat camne kan...mmm...klo saga termasuk ke prob slaloo jd cam2...

mummy_ayu berkata...

alhamdulillah...
keta ayu pun baru masuk bengkel ari tu..nasib dia buat hal time ngan cik hubby, kalu ngan ayu..takut gak sbb bukan pandai sgt pun...

Nad @ MamaZakwan berkata...

@eima

tu la, sgt bersyukur di beri peluang utk bersahabat dgn kawan2 cam ni :)

Nad @ MamaZakwan berkata...

@eima

mane de la eima..baru 1 st time buat ni, huhu!nnt kite citer ;)

Nad @ MamaZakwan berkata...

@lia

dia mmg comey, hehehe

Nad @ MamaZakwan berkata...

@syawalsimpsons

sue, tak pastu la sue..harap2 nya takde la..

Nad @ MamaZakwan berkata...

@mummy_ayu

btul tu..kalu sengsorang, taktau nak buat apa, huhu!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...