30 Mac 2011

:: Hai, BERTUAHNYA Badan Dia! ::


Nak tau citer tak....
Susulan daripada kejadian yang kami tak ingini tu

http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2011/03/kejadian-tak-diinginispecial-agent-oso.html

Pomen ada sembang ngan Papa
Pomen cakap, kami adalah kete ke-4 yang antar kat dia
Atas masalah ~ kunci kete takleh pulas ~ tak bleh start enjin!

Pomen kata,
Kunci kete tak bleh pulas sbb spring kat dalam tu dah patah
Kalu nak ganti,
Kene ganti shaft stereng kete tu
Bila dah kene ganti, alamatnya terbang la RM3++ ~ RM4++!!
Kalu repair pun kene tengok jugak
If bernaseb baek, dapat la di repair, kalu idak...
Memang kene ganti!

Pomen citer,
Ada sorang pompuan ni
Kene masalah yang sama cam kami
Tapi kejadian yang dialaminya gerun gak Mama dengar
Sebabnya

Kete dia tetibe takleh pusing kiri @ kanan
Sebab stereng ter'lock' sendri!
Dah la masa tu dia kat atas hi-way!
Tapi yang naseb baiknya, sebab takde banyak kete

Pompuan ni pun apa lagi
Berenti kan kete tengah2 jalan
Dia plak trus lari ke tepi hi-way
Pastu trus telefon polis

Kesudahannya,
Dia pi ngadu kat pihak Proton
Pastu Proton kasik kat dia apa?
Alat ganti kete Proton (setiap kali dia nak pi repair kete)
Selama seumur hidup!
Pergh~!



Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

28 comments:

[-suziey-] berkata...

wuishhhh giler bahaya camtu..nyawa jadi taruhan..haih...

[-suziey-] berkata...

nad pya kete xde warranty lagi ke? mcm baru jek..patutnya free la repair tu.

Axieda'great berkata...

bertuah tul
1. nasib x xciden
2. dapat alat ganti seumur hidup tu

tapi tu la
klu die xciden proton x kan amik tindakan cam tu
dan sume orang pun x tau ape sebenarnya

ummiaqeef berkata...

kete kite pulak bile kite unlock pakat remote tu terlock semula. means dah unlock pastu auto lock. mesti central lock tu prob..leceh betul..

Fadzillah Kamarudin berkata...

sebbek dia lari p tepi jalan...
maunya keta kena rempuh n mati on the spot...
apa proton nak jawab??

kuntumz berkata...

bahayanya keadaan pompuan tu..bygkan klo time tu byk keter....
klo gitu, selama seumur hidup kene setia ngan proton jer lah...

mamalieyna berkata...

aduhai kereta mmg byk pakai duit, cam bela org jugak..hehe..

seram lak pengalaman org2 bwk kereta ni, tmbh gerun nak bwk sndiri..aduhai..hehe..

idayualwi berkata...

wah..untungnya...tapi minta dijauhkan la keta rosak mcm tu...

idayualwi berkata...

wah..untungnya...tapi minta dijauhkan la keta rosak mcm tu...

siti nurkhijah berkata...

bab hadiah dari proton tu mmg best tp bab rosak tgh2 jalan tu yg gerun..tp lagi syok klu dia tukar keta baru hahaha
adik ct guna Gen2 gak harap2 tak da apa masalah la...

Nana berkata...

cuba bayangkan klw pompuan tu kena kt jalan turun bukit & bengkang bengok....klw ats hway bole la straight je jalan dia...

Fitri Senin berkata...

owh..yeke??my SIL pakai pesona pnh jd cmni..letak kat bwh pns,pastu bila nk start kete kunci stuck..xboleh nk pulas stering..dah satu hal nk cr pomen plak..

Nad @ MamaZakwan berkata...

@[-suziey-]

tu la pasal..kalu idak, lagi die susah..

Nad @ MamaZakwan berkata...

@[-suziey-]

takde dah suziey...dah nak masuk 5thn dh..huhu!

Nad @ MamaZakwan berkata...

@Axieda'great

btul tu..kalu die eksiden lagi la menda ni tak dpt diselesaikan..at least, proton tau ape masalh kete dia..

Nad @ MamaZakwan berkata...

@ummiaqeef

bahaya jugak tu..kan?

Nad @ MamaZakwan berkata...

@Fadzillah Kamarudin

tu la pasal..mmg bertarung nyawa btul la..huhu!

Nad @ MamaZakwan berkata...

@kuntumz

kalu die nak ganti kete lain bleh gak..tp simpan la kete proton tu jugak, hehehe..kasik adek bradek pakai ke..hheheeh

Nad @ MamaZakwan berkata...

@mamalieyna

kak eina, kak eina tak keseorangan...saya pun cam kak eina jugak, heheeh

Nad @ MamaZakwan berkata...

@idayualwi

btul tu...takut!

Nad @ MamaZakwan berkata...

@siti nurkhijah

harap2 takde apa2 la..tak sume kete bermasalah kot..certain jek..

Nad @ MamaZakwan berkata...

@Nana

btul bul, btul..uisy, bahaya weyh! gerun dengornye...

Nad @ MamaZakwan berkata...

@Fitri Senin

ha, sama latu dgn masalah kami, ni, huhu!

zahidah dihaz berkata...

bertuahnya badan macam tu....tapi nasib baik juga dia tak ada pa2....



New Entry: Nostalgia: Lagu zaman sekolah rendah

♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥ berkata...

bahayanya...memang problem kete proton ni kan...adei...

Nad @ MamaZakwan berkata...

@zahidah dihaz

mmg pun...panjang lagi umurnya, huhu!

Nad @ MamaZakwan berkata...

@♥ aNJe a.k.a MaMa_BaLQis ♥

tu la pasal..tp harap2nya tak semua la, huhu!

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

Salam Nad...atas sbb mcm tu la HB k.atie xminat pakai kete jenama PROTON nih!Entahlah...k.atie ni dok sebelah driver jer..xleh byk bunyik..kang kena tinggai(^_^)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...