01 Mac 2011

Betul kata MamaLyna, Sate WILLY Memang Sodap! :)







Sebelum ni
Sebelum, sebelum ni la...
Penah baca pasal Sate WILLY ni kat blog MamaLyna
aka Tokei Crabstick Popia yang mabeles tu! ^_^
Tapi entry bile ntah..
Rasanya tahun lepas punye kot.. (punya lama, haha!)

Sabtu aritu
Mama berjaya memujuk Papa utk pi merasa Sate WILLY ni
Setelah sekian lama asek lalu je
Kali ni memang merasa betul2 la.. Walaupun ujan lebat! :)

Mabeles, memang da bomb! :)

Ni sume orang dok menunggu sate masing2 ni...

Betul la kata Kak Ejan
Memang sodap!
Lagi sodap daripada Sate Kajang yang glemer tu, hehe...
Serius tak tipu
Cuba kawan2 pulak pi rasa..

Tengok, betapa nikmatnye PapaZakwan makan, haha! :)

Harga RM0.70 tapi tebal
Dah tebal tu tak liat pulak!
Zakwan pun suka makan walaupun sebelum2 ni Zakwan tak gemar

Sambil2 order sate ayam 20 cucuk, sate daging 10 cucuk
Papa order Char Kuey Teow jugak

Huisy, memang 'nampak' sedap!
Nape 'nampak' je? Hehehehe..
Sebab dapat tengok je Papa makan
Tak pelawa langsung! :) Sedap la katakan....

Mama pulak order Grilled Chicken Chop
Mula2 cam nyesal gak order chicken chop ni
Takut mahal!
Ye la, biasanya harga kan lebih RM10 sepinggan!

Tapi bila dah dapat.... Terkejut Papa masa nak bayar!
Sebabnya? Harga RM8.50!
Saiz sedang2, yang penting sedap!

Aunty Wawa n Zakwan order Mi Sup
Not bad jugak la..
Dari segi harga & jugak rasa
RM4 utk Aunty Wawa,
RM2 utk Zakwan sebab Mi Sup kosong



Nape la baru sekarang baru tau kewujudan tempat ni
Sebelum2 ni kalu pi Bangi sure gi makan kat
Rimba Klasik la, SOHO la, Gear Box la..
Tapi kat sini rupanya lagi banyak pilihan
Best woooo...!
Konsep pun terbuka..
Kalu lepak2 ngan member2 n famili memang ok sangat

Kawan2 nak try tak?
Nanti bleh la pi kat Medan Selera Ramal Junction area Sungai Ramal tu
^_^

p/s : masih terasa - rasa kesedapannya, huhu!


10 comments:

Cute MuM berkata...

memang best pon makan kat situ.. uyun kalo malas masak, balik kerja terus g makan nasi lemak BOBO..

Nanti dah sampai sana calling2 lah.. heheh,,

kayyana berkata...

bru semalam mkn sate samuri tuh.. aduh bc entry mamazakwan ni wat rasa nk p je mlm nih.. hehehe

eT berkata...

harus terjah nih...hehehe...

eima berkata...

zaman bujang ngan bercinta dulu itu la tempat hari2 kitorg mkn ...bila dah kawen ade fahim dah jarang pegi ..kadang2 je...

nk ajak panjangla ....hehehe

Fuuhhhh la la ..... berkata...

memang nampak sedap ar makanan2 tu.... nak kena try nih...

::Mamalyna:: berkata...

nampak nama akak disitu.. memang sedap kan nad... ada lagi satu sate sedap, kat kg. abu bakar baginda... skang, akak dah tak pandang dah sate glamer tue... yg ni dahler juicy... rasa memang complete dah! cuma rege dah mahal sikit.. dulu 60 sen jer.. try nasik ayam kat situ, sedap... nasi ayam sempoi..

MaMa CyDa berkata...

wahhh ... cam sedap jek .. leh arr try nnt ...

p/s nad, me tag awk join GA
http://cydaacmecontest.blogspot.com

EiJa ZaQuaN berkata...

mmg sedap pun kat sane..eija ngan asben pun bila teringin makan satay makan kat sane jerk..

tp selalunya makan nasi lemak BOBO la..sbb adik ipar tolong kawan dia kat situ. eija pun pernah wat n3 pasal makan nasi lemak bobo kat ramal junction ni.

ummiaqeef berkata...

betul kata mamalyna tu. nasi ayam sempoi tu sedap. sate yg mamalyna kata tu mesti kat ramai seafood. hehe..pasni bole la kite wat gathering geng2 blogger kat satey willy,ekekeke..

Myra Jay berkata...

Sedapnya tengok Chicken Chop tu... Menarik dan tertarik.. Tp jauh plak nk ke sana.. :)

Rumah Cute Mum dekat ar..hehee

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...