17 Mac 2011

:: Balik Kampung ~ MEMANG BEST! ::

Sape tak suka balik kampung?
For sure la sume orang suke ye dak?
Hehehehee...

Weekend lepas kami balik kampung Papa jek
Sebab Atok & Nenek Zakwan takde
Diorang pi Cuti2 Asia Tenggara ke Vietnam :)
Jumaat malam bertolak balik
Ahad pagi dah balik BSP semula
Sebab petang nak kena amik Atok & Nenek Zakwan kat LCCT

Memang tak sempat nak amik gambo langsung kat kampung!
Ade je menda yang nak dibuat!

Tapi part yang paling best
Bila nak balik ke KL semula
Ada je buah tangan yang nak kena angkut balik sekali
Suka, suka, suka... Hahahah!!
(Teruk btoi la Mama ni =p)

1 kotak polisterin penuh dengan udang galah, ayam kampung, ikan gelama
Belum lagi sambal pecal, buah2an, sayur2an
Adeyh, untung, untung...!
:)

Tengok la ni udang galahnya...
Best woooo....!!! ^_^


Ni je gambar yang Mama sempat snap2 kat kampung
Tu pun pagi2 sebelum nak balik KL

Zakwan n Atok! :)

Dok kampung, ngekor Atok je keje Zakwan ni tau!


Ni la umah famili Papa
Walaupun umah kampung
Tapi bapak besor!
Bilik ayor je ada 5!
2 kat luar
Tapi Mama tak penah guna yang kat luar umah..
Takut karang tetibe ade yang bertenggek cam Hantu Kak Limah!
Hahahahahaahahha...!!!!!!!
^_^


Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

7 comments:

mamalieyna berkata...

kg kt ner nad? comel je zakwan ngekor toknye..he..

kak eina pun kalau balik kg blah johorian nun..mesti dpt ole2 cenggini..udang beso2..hee..sana kan ada laut, fresh je udang dia..hee..

ngee...ada bilik luar rumah?..cam seram lak nak sleep kan..hehe..

eima berkata...

udang lain aku tak mkn tp udang galah aku mkn plak ..pelik kan ..huhu
sedap nye udang galah MIL aku masak lemak kuning tu ...huhu


besh kan balik kg pastu dpt bw balik hasil kampung ...

syawalsimpsons berkata...

alamak..sue x da kampong...putrajaya ni la kampong...klo dah mak pun ddk skali ngan sue kan...kn la menumpang kasih kat kG.en asbeen..hehehheh

eT berkata...

nak balik kg gak...waaaaa.....

Nana berkata...

kita suke blk kampung amrul
sebab bole makan belut hehee

amiey lee berkata...

huhuh kg hubby bandar ipoh...kampung den kt kedah huhu sonok2..kalau balik kmpung alahai nyaman tul

~emmie~ berkata...

Nad... 'part yang paling best' tuh..memang best..kite pon suke... ahaha... skrg nih balik kmg najib jer.. bila nak balik tuh macam2 mak isi dalam plastik..udang (wajib)..sayur2an..selagi ada dia nak soh bawak balik... kalo langkah kanan..dapat la baju kurung free..mak belanja shopping baju...ehehe... bestnye balik kpg..ehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...