14 Februari 2011

::: Weekend Yang BEST! ~ Kami Ke....... :::

Zoo Negara!!!
Best, best, best!
Lagi best kalau tengok Zakwan pun sangat happy! :)

Sabtu aritu
Papa menunaikan janji pada anakandanya
Utk pegi tengok binatang2.. :)
Zakwan dah tersangat excited!
Macam tak sampai hati tengok Zakwan asek tertunggu2 jek
So, kami pun pegi ke ZOO NEGARA Sabtu lepas
Yeay..! :)

Ni kali kedua Zakwan pegi Zoo
Kali pertama masa Zakwan umo 8 bulan
Hahahahaha..!
Memang Papa jek la yg excited time ni
Zakwan pulak mana tau pape, hehehe...

Kali ni cam best sket la
Sebab Zakwan pun dah kenal binatang
Tapi sebelum ni tengok gambar jek
Masa 1st time dulu pun Zakwan tak tengok sangat
Sebab banyak tido dari berjaga, hehe...

Disebabkan kami taknak masuk Taman Rama2 & Taman Serangga
So, tiket yang perlu kami bayar RM20 (dewasa~seorang)
Kalu nak masuk taman2 tu, kena la RM25
Zakwan takut rama2, baik la takyah masuk
Karang menjerit2 jek lebih! Huhu...!

Mula2 kami jalan naik trem
Kena la bayar RM3 (dewasa), RM2 (kanak2 2thn ke atas)
Dari tmpt mula sampai la ke area kandang harimau
Pastu baru kami start jalan kaki



Tapi ada 1 menda cam pelik sket la..
Masa kami gi tu (sampai baru kul 11)
Tapi binatang2 nya suma cam keletihan
Terbaring jek.. Cam la diorg puasa
Tak aktif langsung
Yang betul2 aktif pun orang utan dgn monyet
(biasanya binatang2 ni mmg aktif waktu mlm kot ek?)


Tengok unta ni... Letih semacam jek
Sedangkan unta kan bleh bertahan dlm jangka masa yg panjang
Walaupun tanpa air...

Ha, ni lagi 1 aksi unta tu...

Cimpanzi ni lagi kemain..
Baring2 sambil silang kaki
Tak tahan btul la nengoknye, hehe..


Binatang utama yg Zakwan nak tgk kat Zoo
Gajah! :)



Kura2 mmg terkenal dgn lambatnya kan..?
Tapi bila Papa hulur daun muda ni
Laju gak la dia merangkak ke arah Papa..
Lapar gamaknya, huhu..!








Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

10 comments:

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis berkata...

wow bestnya happy sokmo zakwan ek...mesti penat giler kan kalo pi zoo ni jalan ke sana sini...kita teringin nak pi lagik nanti nak roger2 kawan keje kat zoo nak tiket free...ha...ha

eima berkata...

tak suka pi zoo negara .. huhu sbb mahal la ...
lagi pun panas sgt ..suka pegi zoo taiping + melaka

tp mesti best sbb wawan dan pandai tgk binatang...

MRS. K berkata...

kite punye entry pegi zoo pon tak khatam2 lagi.. keeke...

lebur je la..

BIONIC WOMEN berkata...

wahh..zakwan dah gi zoo..kami x pergi lagi nih..
baru tau zakwan takut rama2..kenapa ek?hehe

Nad @ MamaZakwan berkata...

anje ~ wa...bleh dpt tiket free..!hebat tu! ada 'kaki' keje zoo, syok ar..! :)

eima ~ setuju!!! dh la mahal, zoo tak terjaga dh skrg..semak samun! zoo taiping gak yg best!! :)

mrs k ~ update jek, ada gak new entry, hehe...

eily ~ hehehe, tak tau la nape zakwan takut rama2..dr dulu lagi..sbb rama2 terbang cam kelam kabut sket kot, haha!

amiey lee berkata...

heee betul2 sonok kan g zoo..kta dh pegi sara sonok gler tgk animal..tapi yg tak tahan ashraf dri mula masuk smpai kuar asik tidooooo aja hahahahahah

mummy_ayu berkata...

kalu ikut ayu pun tak minta sgt tapi sbb anak2 suka, kita pun sukajer..nie pun Ian dah heboh ajak gie birdpark lagi..nak tgk burung katanya..tak tau weekend nie..

mummy_ayu berkata...

ayu pun buakn minat sgt gie zoonie
tapi hubby ayu memang suka & kids of coz suka..sbb leh tgk mcm2 binatang..nie pun Ian dah bising nak ajak gie bird park pla..tak tau la tgk weekend nie.

mrs_zura berkata...

bestnya..kami g bln 7 thn lepas..okeh dh tu..tggu Habib besar sket lagi..mahal tiketnya ibu habib kedekut nak bwk gi selalu haha

Nad @ MamaZakwan berkata...

amiey lee ~ ashraf kecik lagi tu..cam zakwan gak dulu..bile dh besar, dh kenal animal, baru seronok tgk keletah dia, hehe...

mummy ayu ~ best nye nak pi bird park..kite pun tgh pujuk2 papazakwan ni nak pi sana gak, hehe..

mrs zura ~ oOo, mmg takleh pegi slalu zoo ni..mahal!kami pun tak larat..pasni kalu zakwan nak pi kene tggu dia masuk skolah, ikut rombongan..hehe..pegi ni pun sbb zakwan bawah 3thn masih free :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...