08 Februari 2011

::: Pengalaman PERTAMA Zakwan =) :::

Malam tadi Mama ada citer
Zakwan jumpa Maher Zain, heheheh...
Percaya tak? Haha!
Jangan, jangan.. Jangan percaya =)

(Ada ka jumpa Maher Zain dlm tren? Zakwan, Zakwan...)


Kali ni Mama nak citer aktiviti cuti CNY kami aritu
Khamis 3/2/2011
Papa ajak jalan2 naik komuter! :)
Setelah 5 tahun tak naik, kali ni naik bertiga :)



Dari Batu 3 Shah Alam sampai Bank Negara, KL
Tempuh 11 stesen
Dengan tambang RM2.30 seorang

Giler ramai!!!!!!!
Tak suka, tak suka, tak suka!
Bukan ramai dek orang2 kita
Tapi ramai dek orang2 Bangladesh, Myanmar, Indon!
Adeyh, cam kami pulak yang cuti2 oversea, huhu!

Mama dah fed-up dah
Apa taknya, 2 kali tunggu tren ~ sume penuh dan padat!
Papa pujuk, tunggu yg ke-3
Kalu sama gak, kita BALIK! Hahaha... =P

Tren yang ke-3 kami sumbatkan diri jugak, huhu!
Sebabnya Zakwan dah merengek2 nak naik jugak
Ikutkan aje la, uwaaa...!!

Bukan itu la sayang..... :)

Budak yang ceria nak naik komuter :)


Setelah berjaya duduk..
Tak sampai 10 minit ~ Zakwan lelap! :)


Dah sampai Bank Negara, KL
Memang tak sah la kalu tak pi SOGO!
Hahahaha!
Tempat pertama berdating ngan Papa @ KL
SOGO SALE = Ramai + Sesak = Tak lalu jalan!

Pengabes nya tak sampai 2 jam kat KL
Kami teruskan perjalanan balik Shah Alam semula
(Naseb baik tmabang murah =p)


Papa & Zakwan tunggu Mama soping, hehe.. :)


Giler lengang la KL time cuti2 ni
Papa @ tengah2 jalan :)


Zakwan dah penat sampai bukak kasut dah..


Tunggu tren nak balik


Tapi tu la..
Bila dah sesak2 tu
Ramai je yang pentingkan diri sendri
Takde kesedaran sivik!
Penat giler la Mama nak dukung si Zakwan yg berat tu
Stesen yang ke 5 baru dpt duduk!
Adoiyai!!!

Lagi tambah pening pale
Bila kat umah...
Tiap2 ari Zakwan sebuk cakap
Nak naik tren lagi, nak naik bas lagi
http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2011/01/zakwan-dah-pegang-salji-teruja.html

Tiap2 ari2 kawan2, huhu!
Layankan aje :P


Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

14 comments:

MRS. K berkata...

Last i naik komuter masa bujang dulu kot.. naik dekat komuter serdang pegi midvalley. bapak ramai orang.. tobat dah tamau naik..

ummiaqeef berkata...

aqeef sibuk nak naik lrt..teringin nak bawak tp xtau bile..hehe

amiey lee berkata...

heee sarah pun skrg pantang nampak tren asik tunjuk aja..tren2 tren..ari tu bawa naik putra n star seronok betul dia...

bab kesedaran sivik tu memang pun...ari tu tren penuh ada org tua...depa buat dek aja...

geram sgt...amiey cuit sorang laki ni ckp kt dia tolong bg pakcik ni duduk blh???? nsb baik dia bg..

eima berkata...

penah nk bw fahim naik bas kat putrajaya ... pusing2 tp mls .. hehe
besh la wawan dah ade pengalaman naik tren .. achik eima ni pun tak penah naik komuter lagi tau ..kesian ...huhu

mamaqari berkata...

zakwan suka naik tren ye...best jgk skali skala bawak anak2 naik public transport..tp yg bersesak tu la yg x tahan tu=)

mom.4.two berkata...

nad, itu le aku tempuh tiap hari balik keje.bersesak2 dgn org ramai..fuhh..dah 3 tahun aku menempuh tu semua.dan akan tempuh lagi pasni utk jangka masa yg panjang maybe..selagi tak pencen kot..hihih

Liza berkata...

Punyalah tadak porg kt kl sampai sempat berpoya-poya tgh jln... hehe

Sricahaya berkata...

mesti zakwan sonok naik ktm kan..
kl lengang, kat highway jem..hehe

mamalieyna berkata...

Aduyaaiii....dpt bayangkan..sbb tu eina pun tak bwk2 dak arif nek komuter lagi..berkeinginan tp herm..kena tunggu hari biasa2 je la kot ye..huhu..

lily azliyana @ mama zara berkata...

kite pon lame giler tak naik komuter..last naik b4 kawen dulu..skang ni ade gak hubby ajak2 naik komuter sesaje bawak Zara..tp mmg tk nak sbb tak sukelah sesak2 mcm tuh..huhu..sesak dlm jem ngan keta sndiri takpe..tp sesak ngan org ramai2 dlm train mcm lemaslah pulak..=p

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis berkata...

wah suka nya zakwan, balqis langsung tak pernah naik tau...kita pun dah lama tak naik..dah tak ingat camne gaya nak beli tiket

BIONIC WOMEN berkata...

dhiya pun dapat nak skali aritu beria nak naik lagi..tapi tulah, x suka sebab penuh ngan bangsa asing..dgn segal baunya

[-suziey-] berkata...

haih tu yg rimas naik public transpot time cuti..penuh ngn warga asing..haih xsuka..

lengang btl kl yek..hiks..sume pakat balik kg:p

EiJa ZaQuaN berkata...

hehe..srnok zakwan dpt naik train kan..
sama la ngan zaquan seronok bila 1st time dpt naik train..tp eija nya n3 terperam jerk..asik lupa nak update pasal zaquan nya 1st time naik train..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...