23 Februari 2011

::: NAK TANYA... Korang Pakai KASUT SAIZ APA? :::

Mama saiz 9, huhu!
Panjang kan?!!


Gambar wajib bersama kawan2 :)
~Cameron Highland 2010~

Kalau Mama gi kedai2 kasut
Mama teringin sangat nak try2 kasut yang dipamerkan tu
Tapi perasan tak,
Selalunya diorg letak kasut saiz 5 @ 6 @ 7
Almaklum la...
Saiz2 tu kan ramai yang pakai

Mama ni jenis yang suka men'try' kasut2 yang berkenan di hati
Tapi idak la sampai nak beli terus
Saje2 nak try tgk lawa ke idak ngan kaki Mama ni, hehhe

Kadang2 tu cam segan la pulak kan
Kita saje2 nak try kasut tu
Tapi takkan la nak suruh pembantu kedai tu
Amikkan saiz kasut kita setiap kali kita nak try
Cam ksian la pulak kat dia
Walaupun tu memang keje dia
Tapi karang, tak pasal2 kena free di sumpah seranah pulak
Kalau tak jadi beli, huhu!

Ada sesape yang saiz kasut sama ngan Mama ke? Hehehehe
Kalu ada, habaq mai ye :)

Mama & Papa :)
Honeymoon @ Langkawi ~ 2008



Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

18 comments:

Fadzillah Kamarudin berkata...

kita serupa...
kalau tak 8...
saiz 9...
kadang2 segan nak beli kasut...
kaki besaq...
especially masa ngandung anak ke3...
kaki bengkak...
sampai lani lagu tu ja...
tak selim2 lagi...

ibu qaleesya berkata...

alamak.. kaki saya kecik ja. saiz 6.. hehehe

EiJa ZaQuaN berkata...

saiz kasut eija skrg ni 6.
dulu masa bujang 5..bila dh ada anak ni..kaki dh sikit kembang ..huhu..

CiK JuE berkata...

kurang2 sesaiz pada mama tapi kadang kena gak ambil saiz 9 sebab kaki kembang....

-iNtAnAdiA- berkata...

oh same size la kite =)
sedih gak kdg2 bile kasut yg kite berkenan mesti xde yg size besar T_T

BIONIC WOMEN berkata...

dulu pakai size 6, sejak dah beranak ni kena pakai 7..tapi kan untung jugak tau Nad size besar ni sebab jarang abid..huhu..kalau size standard 5,6 ni selalu cepat abis.hehe. kena lihat dari sudut positif

MRS. K berkata...

saiz 7 or 8! hehe..

selalunya vincci la pilihan hati..

@e_da berkata...

kita saiz 4 atau 5.. kasut hantaran tunang dulu 3.... hahah teruk kan..

Keyphochee berkata...

size 4 setengah...susah gak nak cari..lebih2 lagi kalau kasut yang bertutup...kalau sandle belasah yang 5..besar sikit je..

farra8979 berkata...

depends on kasut.. kadang2 size 5.. kadang tu saiz 7.. ^^

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. berkata...

kina saiz 5 atau 6..tecik kan? ada jugak masalag org yg saiz mcm kina nie. dah tentu saiz mcm nie ramaikan? kompom bila mintak saiz tue dah hbs!! x blh la cantik kasut tue..mesti habis.

so..bersyukur la kan ape yg ada pada kita.

hani syahida berkata...

my roomate saiz 9 and she loves shoes too :) tp, slalu susah carik size dia..huhu

Gieyana berkata...

sy size 5 or 6..tp mostly 6 ler..alaa x per size brp pon psl tue anugerah kan...:D

MaMa CyDa berkata...

dedulu ms belum ada anak, kaki kita saiz 5 tp skang nih dah beranak 2 dah kena pakai saiz 6 or 7. pelik tul lah .... tp still takleh lawan saiz kaki my hubby ... 11!! hahahahah tuh pasal anak sulung mama kakinya pun beso gak

Nana berkata...

pjgnye kaki nad
kita ada kwn sama mcm nad
dia kata susah nk carik kasut lawa2
kita pkai kasut size 6

transformed housewife berkata...

knur saiz 8 atau kdg2 9 jugak. Bergantung pada Brand kasut.

eT berkata...

kalo sandal size 7...
kasut saiz kecik sket...bp ntah..
dah lama xbeli kasut..hehe

mamalieyna berkata...

kak eina lak, 7 atau 8..hee...~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...