01 Februari 2011

:: Krisis @ Mesir ~ Keadaan Sebenar Pelajar Malaysia ::

Sama2 la kita panjatkan doa
Demi keselamatan dan kesejahteraan
Pelajar2 rakyat Malaysia yang belajar di Mesir

Mama blogwalking ke blog ariffshah.com malam tadi
Ada 1 surat yang ariffshah terima dari seorang pelajar Malaysia yg belajar kat sana
Mama nak kongsikan dgn kawan2 sekalian
Saya mohon copy ye ariff!


Salam Ariff, saya Nadia, a student in Egypt.

Ariff, kini saya berada di Malaysia kerana pulang untuk winter break, but when I got home, the condition in Egypt somehow got worse about the Hosni Mubarak thingy. Ramai yang sangka keadaan kat sana adalah okay, mengikut kata Jabatan Penuntut Kaherah Mesir dan Kedutaan Malaysia di sana, but there are parts that they don’t know:

Di tempat saya Mansoura, people got killed on the streets, houses are getting robbed and they are aiming to attack Malaysian students. There are about 6000 prisoners on the streets! Pelajar kita di Alexandria dirogol, airport dibakar dan anggota polis tidak lagi menjalankan tugas mereka.

Kita memohon supaya kerajaan Malaysia memandang serius hal ini. Bukan sahaja di Mansoura, malah di seluruh Mesir keselamatan rakyat kita terancam.

Segala update berkenaan keadaan di sana boleh dibaca melalui blog Krisis Mesir, Nasib Pelajar Kita

Jika ada cadangan di luar sana untuk membantu kami mendapatkan perhatian kerajaan Malaysia, sila hubungi Nurul Nadia Binti Md Zin di 017-3193923

Atau melalui:
Facebook: Nuvul Nadiva Dizavch
Twitter: DyyaDizarch
Blog: Nadia-ism
YM: nadia_mdzin2001@yahoo.com

Please let all Malaysians know about this. I will do the same but I need your help too especially to all the bloggers out there. May Allah save our citizens there.

- Nadia



Ya Allah... Ksiannya diorang!!
Demi menimba ilmu dan mengejar cita2
Nyawa diorg terancam

Apa yang boleh kita bantu?
So, sepertimana cadangan ariffshah

  1. Kalau ada Twitter, retweet this.
  2. Reblog this. Copy paste dan post dalam blog.
  3. Share this on Facebook.



Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

2 comments:

cikbedahlaser berkata...

risau kan...
skrg ni tgu update je..
anak sedara ade sorang kt cairo...
smoga semua selamat...

Hezesuze berkata...

seriau jugak dengar berita pasal mesir ni..hope pelajar mesia selamat disana

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...