12 Januari 2011

::: Woi, ape nak copy2 ni?!! Ko ni copycat ke??! :::

Kalu ada yg cakap camtu kat kawan2
Apa yg kawan2 rasa agak2nya?


Mama terasa kecik ati sesangat!
Walaupun hanya di alam maya, bukan face to face
Tapi tu la yg Mama rasa, huhu!

Kecik ati pada benda kecik je sbnrnya
Tapi cam terasa gak la dalam hati ni
Mama bukan apa,
Mama tgh bersemangat nak join Contest @ Giveaway ni
Tapi bila tengah syok2 nak join tu
Ada pulak yg spoil nye :(

Ye la, kita dah bersemangat
Nak join giveaway
Mintak kita copy n paste banner letak kt sidebar n entry
Tu ok lagi.. Sebab dah syarat kan? Ikut je la...
Tapi yang tak best nye
Bila nak right klik tu, menda lain pulak kluar..........................

'Woi, ape nak copy2 ni?!! Ko ni copycat ke??!'


Adeyh!
Tajam sungguh! Tertusuk kat dada ni ha!
Nak kita ramai2 join GA
Tapi bubuh menatang tu pulak..
At least kalu bahasa nya elok, idak le Mama ni tersentap! :(


So, pengajarannya buat Mama,
Kalu nak anjurkan contest @ giveaway lagi pasni,
Tak yah la tuka2 right klik tu...
Kalu nak letak pun, biar bahasa nya cantek sket.. Bahasa kan menunjukkan Bangsa!

Ok, dah lega dah lepas meluahkan kat sini
Maaf sesangat kalu ada yg terasa

27 comments:

ciK mOt ©™ berkata...

hhuhuh...sy pun sentap

ekinashikin berkata...

yup..setuju..memang sentap hati la...
tgh smgt nk join GA kan...terus mls nk join...

-iLLa- berkata...

yer la agak kasar sket bahasa tuh...

Jieda berkata...

betul2..kadang2 tersentap gak bila terkena bahasa yang agak kasar.kita ni cuma nak copy banner je,bukannya nak copy semua entri dia dalam tu.takde salahnya kalau tulis baik2.

eima berkata...

betui yg tu aku setuju ...pyg=h nye nk highlight bagai psatu nk tekan ctrl c ...klu template yg jenis senang nk highlight ok la... ade setangah nk kena cuba byk kali ...

umialya berkata...

akakpn pnah gak dpt benda ni.. lupa daa, masa tu nak join GA apa ntah?

mula2 tu terkejut gak, errmmm.. fikir pos. aje.. dorang main2 aje tu

LyNn'Azlina berkata...

betul tu sis..saya sokong sgt2..coz sy ni tegar jugak join ga..plg xsuka bila nak copy banner xley right click! bazir masa sikitla..hehe
pasal bahas tu..saya pun rasa eloklah tukar ke elok sikit kan..bahasa kan jiwa bangsa...

cikbedahlaser berkata...

sabar la kak.. nk wat camne..
sume org nk menjaga hrta intelek mrk...
tp tu la.. cube la letak ayat.....
'sori...tak leh copy' ke.. kan...
hmmm

keyphochee berkata...

sedih baca entri mama..tapi ada betulnya..kot ya pun patut-patutla..kalau mama berkesempatan singgah blog saya..nak bagi souvenir new year..walaupun dah tutup..saya berbesar hati nak lanjutkan lagi tempoh..jengah ye...

Myra Jay berkata...

Itula kan Mama, kdg kita akan tersedak jua.. opppsss tersentak.. hehee, nk bg mama cheerio semula.. :)

Cik Jue berkata...

betul tu jue pun kadang bengang gak..di suruhnye kita copy letak kat side bar tapi bila nak copy..tak boleh lak pastu bahasa huhuhuhu....sungguh mengecewakan...

Mama Zharfan berkata...

suspens jap heheh

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis berkata...

samalah nad kita pun tak suka, lebey2 lagik kalo yang join contest kita then biler kit anak copy gambo leh plak kuar "don,t right cliks"...adei...lemah betul la dibuatnya

noreed berkata...

dulu buat gak disabled right click tu.saje nak try benda baru. tp without msg(sbb tak tau nak buat cam ner msg tu) tp bila dah tukar lay out baru terlupa plak.

Em's Family berkata...

i tak kecik hati tapi bengang :)

ajumohit berkata...

yup me pon terkena jugaks...

farra8979 berkata...

erm... mmg byk pun blog yg ckp gitu... kt bukan nk copy cume nk tgk in new tab bg lg mudah sebenarnye, kan..

Hezesuze berkata...

oh tak pernah kene lagik camgitu rupe tapi rasenye harus weols blacklist terus GA tu ...tak mo join haha

Huda berkata...

sbb tu kadang2 sy malas nak join GA anjuran budak2 sekolah ni..adeh..pikiran diorang nak main2 je..

kuntumz berkata...

setuju..mgkin org tu ingt bahasa dia tu dh elok sgt lah tu or mgkin dia ingt ayt dia tu just for fun tpi sebenonya hati manuasia nii mn leh sama ngan hati dia...huhhh rs mcm tau jer sapa....

UmiDAnisH berkata...

haaaa.. betui2 kita pun tak suka kalau kene camtu...

puan nina berkata...

pernah jugak kena..terbantut niat nk join ga 2 kdg2

ujee berkata...

tu le...dah tau nak buat contest or GA x yah le buat mcm tu....isk..isk..isk...terasa mcm terhegeh2 sgt ngan GA dia tu kan?

nurulazham berkata...

nurul pun pernah kena..
nampak GA mcm senang, tapi bab nak amik banner tu yang payah..nak kene lebih kerja pulak kite..

at least kalau rasa nak buat GA n contest yang perlu peserta amik banner, delete lah 'disable right click' tu...

mamalieyna berkata...

aduhai..kalau eina sure sentap gak..huhu..

BIONIC WOMEN berkata...

uihhhh..ganasnya bahsa dia..len kali kena ler beretika,,dah ler nak buat GA yg kena copy banner kan??hadoiii

Weeda berkata...

betul tu kak...suruh copy banner tapi disable right klik..bahasa tak elok pulak..macam la kita nak copy sangat blog dia tu..

pastu ada jugak yang buat tutorial tapi disable right klik gak..kalau disable right klik saja takpe jugak, ni siap nak select pun tak boleh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...