01 Januari 2011

Backlink & Up Trafik ~ Tak Salah Tolong-Menolong

Betul ke?
Sepertimana yang Mama penah baca dalam blog Anje & GTO
Salah satu cara nak dpt BE Nuffnang adalah dgn up kan trafik ke blog kita
Sama ada kita blogwalking @ pun letak tajuk gempak

Mama tak nafikan nya
Sebab Mama pun memang follow serba sedikit tips2 sifu - sifu Mama ni :)
Memang ada betulnya..

Tapi masa jalan2 tadi (blogwalking)
Mama jumpa blog Kak Kujie yang best! :)
Kak Kujie buat pendedahan tentang isu ini
Lepas Mama baca, baru la Mama tau
Selama ni tak tau pun! Haha!
Thanks kak! Bleh la saya kongsi dgn kawan2 saya pulak... :)

Backlink, Backlink, Backlink!
^_^

Actually Kak Kujie cerita tentang pengalamannya sendrik
Mama just share apa yg akak tu alami

Bagi pendapat Mama pulak..
Backlink bukan sahaja dpt tmbh kan BE
Cemane?
Sebab dgn backlink ni, secara tak langsung dpt tambahkan trafik
Bila dah tambahkan trafik, Insya-Allah, dpt la BE

Mesti ada yg kata ~ "Trafik orang lain yg tggi, orang lain la yg dpt BE"
Tak salah rasanya kalu saling banti membantu, kan?
Bila kita rajin memberi, mungkin satu hari nanti
Kita jugak akan dpt merasa
Apa yang penting...... kene ada keikhlasan & kesabaran ^_^

** Mama betulkan entry Mama yg sblm ni, harap maklum **

4 comments:

Mama Zharfan berkata...

byk faktor actually--yepp, me agree, traffic bukan sebab utama penentu utk dpt BE--my blog traffic average 400-500 UV daily, tp BE cuma seketul jer pd satu2 masa yg running--sdgkan blog yg lagi sikit traffic dari blog me dpt BE bersusun2..
backlink yer...share2 yer MZ

eima berkata...

tukar template baru ???
nice

mama tisya berkata...

kita ada buat entry psl backlink aritu

http://mamatisya.blogspot.com/2010/12/tips-jangan-kedekut-bagi-backlink.html#comments

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis ♥ berkata...

nad tukar template ek, susah nak baca la dear, tulisan tak berapa jelas, yang lama senang sikit nak baca...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...