14 Januari 2011

::: ToLoNg La JaGa aMaNaH!!:::

Mama jalan2 blog MamaMika aritu
Ada la terbaca kesah ni : http://lakaranhatii.blogspot.com/2011/01/taska-kurang-ajar.html
Dari hari tu sampai la ni
Mama takleh lupa pada gambar2 yg ditunjukkan
(Mama mohon copy ye MamaMika!)

Mama jaga anak sendrik kat umah
Dapat tgk tumbesaran Zakwan dengan mata kepala setiap peringkat
(Syukur Alhamdulillah..)

Tapi kawan2,
Kalu ada masa, pi la wat spot check kat taska anak2 korang tu
Ok ke tak...

Mama rase sayu sangat2 pada mak pak diorg
Penat2 cari rezki
Tapi camni balasan yang diberikan oleh pihak pengasuh taska
Adui, nak nanges korang, bila tengok budak2 ni!!

Cuba kawan2 tengok gambar [1]
Budak dah besar gak la..
Cuba bayangkan itu anak kawan2?
Ya Allah, rasa benda tajam tusuk kat dada!!


Tu budak besar 3-4 Tahun
Cuba tengok yang baru beberapa bulan cam gambar [2]
Ya Allah!!! Dah tak terkata...!!!!


Sedihnya..!!
Hanya Allah je yang tahu
Ya Allah.. Sebak dah
Dah nak nanges dah ni...

Stop dulu, k! Dah tak tau nak kata ape
Dah berjurai, takleh tahan! :(

10 comments:

eima berkata...

kite bkn tak byr bkn murah ok ...
nape aku tak hantar fahim pi taska waktu die kecik dulu ..sbb aku penah survey cara diorg bg mandi anak2 nih ... aku tau Fahim ade asthma ...aku tkt nk hantar...

kuntumz berkata...

adoiii..aah tdi pun buat BW terbaca kat blog lakaran hati tu...
dlm kpla nii terbyg anak sendiri yg kat taska tu...
tulah hantar umah org or taska sma jer..depa nii klo namanya jaga anak org mmg tak ikhlas...semuanya kerna RM semata2....
bertuahlah zahwan sbb mama dia jaga dia sepenuhnya...

::Mamalyna:: berkata...

lyna kat taska... harap2 lyna okeyler..

mummy_ayu berkata...

dear, tak leh tgk pic2 nie..2,3 hari ni banyak blog cita pasal nie..sedih sgt...sian sgt ..marah sgt..
balik umah ayu tanya anak ayu, tido kat umah tutup muka tak? nasib jawapannya tak..
risau sgt....napa la buat ank org macam nie? amanat para ibu pd diaorg..bukan tak bayar pun...
ha..kan dah panjang komen..

nurulazham berkata...

geram tgk, kan!
rasanya mcm nak cadangkan je kat parents2 yang hantar anak kat nursery, buat surat black n white - kalau ada apa2 berlaku sepanjang bawah jagaan nursery, nursery 100% t/jawab atau akan disaman!!!

Rizziela berkata...

Ya allah.....sakitnya hati bila tengok mcm ni.....inikah nilai RM yg kita bayar kat diaorang selama menjaga anak kita?

Dah macam rupa anak2 yatim tak cukup penjagaan dah...sungguh kejam ....nasib baiklah anak mak mertua jaga..kalau tak sure dtg keje pun tak tenang

@e_da berkata...

tq nad.. walaupun anak org kita terasa sedih.. kalau anak sendiri yang kita tatang.. huhu tak tau nak kata macamana

Zue AnnaLeeya berkata...

akak pon ader terbaca gak entry nih... mmg krg ajar betol la pemilik taska nih kan??? seme muka bdk2 ditutup plak tuh... takut lemas jer... mmg sedih tgk... tingat airel kt taska... hrp2 taska airel tak mcm nih...

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis berkata...

adei kalo bab taska ni memang tak leh nak cakap ape seba perah lalui macam2 ragam....sian budak2 tu mak pak bukan tak bayo, dah la charge mahal tu baru aksi tidok belum lagik tengok ape yang dimakannya....adei kira nak untung je la

ibudhani berkata...

ya Allah.... menakutkannnnn...sungguh2 menakutkan !!!! taska mane ni.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...