11 Januari 2011

::: MaKaN SeaFooD YG SGT TePaTi CiTaRaSa :::

1 hari punya kisah sampai 2 hari nak citer!
Hehehehe...
^_^
Ni sambungan kami pi Bagan Lalang smlm
Lepas dah lepak kejap kat surau utk solat Maghrib
Kami pun gerak la mencari port utk makan seafood

Berkilat pulak pipi Mama, hehe..
Hasil pakai Safi Rania ke ek? Ekekekekek... =P


Untuk pengetahuan,
Ni 1st time kami makan seafood kat sini
So, terpaksa la tercari2 kedai yg dirasakan ok utk diterjah

Akhirnya kami pilih Seaview Seafood Resturant
Sebabnya ~ tgk cam ramai org, sure sedap kot..
Tu pandangan Papa n Mama la..
Dan Alhamdulillah, pilihan kami tepat :)
Berbaloi dtg dr jauh semata2 nak makan seafood, hehe


Servis boleh dikatakan memuaskan gak la
Kita tak bleh la nak expect makanan akan sampai dalam masa 10-20minit
Sebab tempat ni mmg ramai orang
Masa kami sampai pun sbnrnya takde tmpt duduk
Kami pi pilih2 seafood dulu
Naseb baek kebetulan dah abes pilih & order, ada pulak yg dah nak balik :)

Makanan sampai dalam 30-40 minit la jugak
Kami pilih byk jenis tapi amik dlm kuantiti yg sket2
Ada:
ikan kembung bakar . sup ketam . sotong goreng tepung . kerang rebus . pepahat masak pedas . sup sayur . nasi putih 2 pinggan . fresh orange . air tembikai



Sedap ke?
Jawapannya........ SEDAP! (sambil buat gaya best) :)
Sangat puas hati!
Dah la fresh, pastu sedap pulak rasanya!

Harga Ok?
Jawapannya......... OK SANGAT! (buat gaya best lagi) :)
Ok la bagi kami..
Sebab kami target (sblm byr) mungkin dalam RM50 ~ RM70 gak kami kena
Rupa2nya, tak sampai pun! ^_^

Zakwan dh tertido dah.... Kenyang & Penat la kot :P

10 comments:

ummiaqeef berkata...

bestnye...dah lame giler x makan kat sini. last pegi amse preggy..hehe

MRS. K berkata...

kite ada la makan 3-4 kali dah kat bagan lalang. tapi tiap kali pegi, makan kat tempat lain2 la.. huhhu

Myra Jay berkata...

Nmpk mmg menarik.. Apa nama kedai tu Sis, Bgn Lalang Png ke kt ne? hehee

mummy_ayu berkata...

jauh tu gie makan..tapi bila sedap rasa berbaloi je kan...
sian zakwan sampai tertido dah..geng je ngan Iris, tak kisah kat mana pun, kalu dah penat...senang je tido..bagus tul sbb takyah nak ngamuk2..tido jer..

BIONIC WOMEN berkata...

kami x pernah ag gi makan kat sana. nnti nak gi jugak ler...nak merasa jugak.

..:: k i n a k O y u @ m a m a ' a D a m ' ::.. berkata...

mmg berbalOi datang jauh² . harga pun berpatutan....besssssttttt!!

eima berkata...

betui mmg tak mahai sgt pun....
sedap pun sedap ...

lama gak dah tak pegi BL

Ain berkata...

isk isk isk....

sabo jerk tengok menu ni sume..

Cik Jue berkata...

nad..kecur air liur ni...jue tak pernah sampai sini pun..

Nad @ MamaZakwan berkata...

ummiaqeef ~ ui, lama dh tu..bleh bawak aqeef la pasni.. :)

mrs k ~ o, ye ke? nnt nk try camtu gak la, baru variasi, hehe..bleh compare kan ye dak? ^_^

myra jay ~ bagan lalang kat sepang..nama restoran ni seaview seafood try la ek! :)

mummy ayu ~ iris pun camtu ek, hehehe..tapi iris lagi senang kot dr zakwan..zakwan ni kuat ngamuk!hehe..jauh gak la..ngidam punye pasal, gi gak, hehe..

eily ~ bleh la pi pasni..takde jauh mane kot..hehe..

mama adam ~ tu la pasal..alhamdulillah :)

eima ~ eima baru jek balik dr CH kn? ala, pasni bleh la gi, hehe..

ain ~ hehehe..sabo kak..pasni sure akak ngidam makan2 seafood kan?hehe..

cik jue ~ nnt bleh la pi weekend bile2 :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...