11 Januari 2011

:: CiTeR PaSaL MaKaN LaGi eK?! HeHeHe...^_^ ::

Takpe kan? Hehe... ^_^

Hari Ahad, kami tak kemana
Dok umah sesaje
Tapi kami ada plan baeeeekkkk punyaaaaa...! :)
Apa dia?
Kami bakar ayam! Nyum, nyum!

Balik drp Bagan Lalang, jam dah pukul 12tgh mlm
Lepas dah siap2 bersihkan diri, kami gigih siapkan perapan ayam utk dibakar
Semangat tu! Haha!! :P
Senang, nnt tggl bakar je...

Papa amik tugas part bakar membakar ayam ni
Mama pulak siapkan nasi goreng cina
Zakwan pulak sgt behave.. Tak kaco Papa langsung pun!
Sebuk main n tgk kartun aje, hehe...

Papa bakar ayam! :)


Takde nye nak guna kipas tangan....
Guna kipas letrik trus, haha!


Byk ni je pun... Jadik la utk kami 3 beranak je... :P


Walawehhhh...! Memang menu terbaek la!
Mama mmg gini, tak tau la nape
Asal ada event cam best jek
Ada je nak masak cam special @ lain dr yang biasa
Bukan setakat hari besday @ anniversary kitorg je
Hatta celebrate 1st day Ramadhan...
Celebrate Hari Merdeka...
Celebrate Malaysia menang Piala Suzuki AFF...
Maupun sbb malam tu ada AJL ke-25, haha!!!
Lawak gilos Mama ni!
Bukan apa, baru la cam ada 'feel' sket, hehe...
^_^

Menu tambahan ~ siap ada coleslaw ngan mempelam cicah sambal kicap! :)


ayam yg dah siap dibakaq :)


nasi goreng cina


Burrp... Alhamdulillah..!
Sendawa lagi walaupun dah ari Selasa, hahahaa!
Kenyang tgk gambo je pun, hehehe...
Baru la semangat nak tgk AJL! =P
Tapi sayang, sasaran tak mengena, huhu!

8 comments:

BIONIC WOMEN berkata...

wow. ayam bkar..sedapnya...
ujung miggu ler buat..haha..
bukan aper, blakang umah kami ni ada cabin maintenance tgh berkampung, x best plak nak mmbakar..sabtu ahad dowang cuti...

maszmadi berkata...

cam sedap jerk ayam tu, x mor share resepi ker?? hehe

eima berkata...

wahhh klu la aku rajin cam ko ...hahah

jarang benor nk memasak ...tak brape nk terer ....

Ain berkata...

uwaaaaaa.....

terliur dah ni. tiba2 perut jadi lapo.....

huhu...

✿etiey erywan✿ berkata...

wah.. sedap!!! haha kipas tue yang tak tahan. ekkeke... syabas..

Cik Jue berkata...

ayam bakr...perrrr terbaik...rajin betul nad nikan..

Hezesuze berkata...

oh bakar ayam teringat time weols ngan geng bloggers pergi mandi manda kt batang kali...si el zaffril bawak ayam yang dah diperap...kasi bakar fuyoooo ayam sangat ler lembut uols..

so kalo uols nak ayam lembut try beli sos bbq brand life perapkan ngan ayam esok bako...mesti lembut dagingnye..weols da try huhu

Nad @ MamaZakwan berkata...

eily ~ ajak je diorg skali, hehe..bior dorg yg tolong bakar ^_^

maszmadi ~ kak, ayam bakar ramai lagi yg terror dr saya, hehe..saya cincai jek ni..^_^

eima ~ kalu masak sama2 ngan hubby, bleh la rajin, kalu sengsorang main campak2 jek bhn2 nye, hehe..

ain ~ kak ain, sabo2, hehe...nnt bleh mkn ek! :)

etiey ~ tu yg wat lagi cepat ayam tu masak, haha! :)

cik jue ~ mane de kak..hehe..tu hubby yg request terpaksa la ikut! :)

hezesuze ~ ooo, ye ke? saya punye la susah payah..ok2 nnt sy try ek! ^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...