18 Januari 2011

::: CeMaNe Ni?? BLeH ToLoNG TaK..? :::

Cemane ek?
Nampak tak binatang apakah itu?


Nampak kan?
Tak?
Kejap ek........


Ha...
Tu ha....! Mak Iti!!
@
T.I.K.U.S!!!!

Actually, cemane nak menamatkan riwayatnya tu?
Tu la payahnya kalu guna perangkap jenis cenggini
Belum tangkap, geram menengoknya..
Dah tangkap tak sampai ati pulak nak bunuh!
Cemane ek na buat?!!

Atok Zakwan ckp
[1] Jemur tengah panas
Dah buat, tapi tak mati2 lagi.. Maybe cuaca tak menentu ni kot, huhu!
[2] Takpun rendam dalam ayor
Adeyh, takde parit pulak kat area umah Mama ni..
Longkang depan umah tu pun cam kering jek
Takkan nak bawak pi tasek kot!
[3] Nak cepat mati, kasi hentak je!
Papa Zakwan takmo buat.. Dia kate kesian!

At last,
Papa bagi sosej letak racun
Tak tau la mati ke idak...
Tunggu jek la nanti, huhu!
Sebelum ni bagi roti letak racun gak.. Tapi tak mati2 pun
Ntah2 bagi sosej baru 'jalan' kot.. Huhu..!
^_^

p/s : Mama, Mama... pasal Mak Iti pun bleh jadik citer ke?!!

4 comments:

Sidratul Muntaha berkata...

sian tikus tu..
huuuuuuuuuu

eima berkata...

seyes mmg kejam ... tp die lagi kejam klu tak dibunuh... populasi die cepat membiak ..eiiii

tp klu aku ...mmg aku tak bunuh kot...wat pet je ... hehe
kena suruh org lain bunuh tanpa aku ...

alyyani berkata...

erk, geli geleman tgk tikus. betul gak eh, apa nak buat dgn tikus yg dah selamat masuk perangkap tu eh. huhu...

BIONIC WOMEN berkata...

selalu kat kg rendam dalam air kan..x tau ler cara maner paling baik..huhuhu..maybe racun tu lebih berkesan kot..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...