03 Januari 2011

:: Bila Kaum Papa Sembang Bab Persiapan Bersalin... :::

Ada terselit perasaan bangga di situ..! :)

Nak2 lagi, kalu yg bertanya tu kawan sendrik
Kawan sekolah rendah Mama & Kawan UTM Papa :)
Wife nya nak bersalin bulan 2 nnt, insya-Allah
Sebagai Papa baru, apalagi kalu anak sulung
Sure sumenya nak complete dan... Sedikit perfect, mungkin
Tak salah kan..? Untuk kebaikan wife n baby jugak ^_^

Suka la kalu kaum Daddy yg amik port hal2 gini, hehe..

Semalam FBwalking (haha, ada ke? =P)
Terperasan la Wall kawan Mama sorang ni
Kawan sekolah Mama Zara gak rasenya, kan? Hehe..


Kat status, dia tanya ~
Sape ada list brg nak bwk gi hospital utk ibu bersalin?
just nak compare with mine


Pastu yg byk bg pendapat pun lagi ramai kaum Bapa berbanding Ibu2
Heheheh..
Dah macam mens to mens' talks pulak gayanya, haha!

Pastu nak buat Mama lagi bangga
Bila PapaZakwan pun bagi komen yg berharga jugak, hehe..
Bukan jawab soalan kawan tu pun..
Tapi lebih kepada kasik peringatan, haha!
Kalu nak ikutkan, Papa mmg susah sgt nak meng'komen'
Baik blog Mama ataupun kat FB

Nak tau Papa jawab apa? :)


Nampak tak? Kalu besarkan gambar ni nmpk tak?
Mama mmg fail la bab2 nak resize gambar ni, huhu!

Actually, intipati komen Papa tu :
Jangan bawak barangan baby yg berkaler kuning @ oren
Tak kira la pakaian @ selimut baby
Sebab penah kene tegur dgn nurse

Alasannya ~ takut baby kena demam kuning! =P


Zakwan ~ 04/10/2008 10.14am 10jam pas lahir
Masa ni sblm kene marah ngan nurse, hehe..^_^


Lagi 1 intipati komen Papa :
Jangan bawak botol susu langsung!
Sure nurse akan memekak, silap2 bleh marah2 cam singa

Alasannya ~ pihak hospital nak galakkan baby minum susu ibu


Sangat setuju la bab ini
Lagipun, Mama mmg dah bertekad nak BF Zakwan
So, takde masalah.. :)

Good job Papa!
Mama bangga dgn Papa, hehe..
Bangga jugak pada Papa2 kat luar sana yg sgt amik berat bab2 camni

Kawan2 sekalian cemane...?? :)
Jom la imbas kenangan dolu2 bab2 ini, hehe...

14 comments:

ciK mOt ©™ berkata...

so suitttt

lily azliyana @ mama zara berkata...

ohhh..indon sudah mau jadik ayah yek..hehehe..tk perasan pon status die nih..nway, serius tk tau pon psl selimut kuning, oren leh sebabkan bby kuning..psl botol susu tu mmg tau sbb klu kat GH, sana sini sume penuh ngan signboard botol susu yg dipangkah- xleh bwk botol susu lah maknenye tuh..hehe..

tp bak kate nad, mcm syok plak bile baca komen kaum2 lelaki psl bersalin ni yek..slalu jadik topik perbincangan kaum hawa jek..=)

Zaidah berkata...

banyak jugak orang kata tak bleh pakai warna kuning....nanti kena demam kuning...mungkin ade benarnyer tapi dah ade ker kajian yang saintifik tentang benda tu...

Nad @ MamaZakwan berkata...

cik mot ~ suitttt sgt kn? terharu pun ade, hehe...

Nad @ MamaZakwan berkata...

lily ~ a'ah..dah nak jadik papa dah indon tu..due bulan 2 katanya..

pasal selimut kuning @ oren tu mitos je kot, tp tak tau la nk kate, sbb zakwan pakai baju oren dulu, bila nurse dtg umah, nurse kata zakwan kene demam kuning..tu la taknak ikut ckp! hehe

Nad @ MamaZakwan berkata...

zaidah ~ taktau le kak zai..a'ah ek, nape ye diorg tak buat ye, hehe..

eT berkata...

hehe..ok la tuh...
kirenyer kaum bapa zaman skang prihatin...xder la serah bulat2 kt org pompuan pk kan...

Nad @ MamaZakwan berkata...

btul2..harap2nya sume kaum bapa pun gitu la..ksian kt wife usung baby dlm perut tp sume keje dia yg kene buat..huhu!

Amy Syaquena berkata...

so sweet..

Adyshariz berkata...

alahai..comei nya zakwan..suka bila kaum daddy citer pasal ni..prihatin sungguh rasanya

eima berkata...

kadang tu org laki nih prihatin gak kan ....

nad kite dah dpt bj fahim yg comey tuh ...suka tau .. TQ sesgt

Nad @ MamaZakwan berkata...

amy : sweet kan? kite sentiasa doakan amy, k! :)

Nad @ MamaZakwan berkata...

adyshariz : comey ke?mekaseh, hehe...kite pun suke gak bila ada kaum bapa yg prihatin camni..rase isteri2 dihargai, gitu..hehe

Nad @ MamaZakwan berkata...

eima : tu la pasal..~ susah nak jumpe..eh, dpt dh ek..hehe..ok! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...