31 Mei 2010

::: AnAk, Oh AnAK....HeMm..... :::

Naseb baek la anak sendrik..
Kalu anak org lain,
memang dah suh balik umah dorg sendrik dah, haha!
(tak baek..! :P)
Kalu dah 4-5 kali dalam sehari dok sepahkan aje, sape tahan..
Tiap2 hari pulak tu..!
Pelik betul la Zakwan ni, barang2 kat dapur umah ni selamat dh diselongkar nye..
Pandai pulak memilih!
Amik tupperware @ bekas plastik utk aiskrim @ KFC
(tak pasal2 tupperware dpt nama wpun hanya bekas aiskrim, hehe... =D)
Pastu biarkan aje bersepah..
Lagi la bile time2 kite dah sebuk nak masak,
masa tu jugak la die mencelah nak bukak lemari ni ha..
Memang konfem la Mama jadik Jaclyn Victor versi Melayu, hahahaha!!!! =D

Tp skrg tidak lagi...
Selepas Mama sendrik mengadu kat Papa,
Papa dgn baek hatinya memasang sendal kat pintu lemari tu
Amik masa 2-3 mggu gak la nak ngadu, haha!
Sebab mula2 tahan lagi dgn kerenah Zakwan
Bila lama2 dh terase mcm nak meletup, Mama bgtau kat Papa
Kesian Zakwan... Hehhehehe...

Tu la, mainan byk 1 bakul tp main menda lain..
Akhirnya, Zakwan kembali kepada barang2 mainan nya.. Sekian... :)



** ni baru sikit.... **

** ni pulak die dah jumpe dah bekas 'esyiem' (aiskrim) die...

** ni pulak lepas ditgglkan sbb Handy Manny dah start!! Tunggang terbalik dibuatnya, Smpi gmbr pun terbalik2 dah ni, hahahah! :) **

::: Bz TaHap GaBan!

Mencik, mencik..!!
Mencik sgt2 kalu TERPAKSA membiarkan 'rumah SuperHero Mama ni' dibiar usang ~ berhabuk dan bersawang, huhu!
3-4 hari sudah Mama tak dapat meng'update' blog ini disebabkan kekangan masa, wa..!!!!!!!!!
Sebab apa?
Sebabnya,
1st ~
Malam2 lepas Zakwan tido, Mama terpaksa membantu Aunty Wawa membanting tulang (poyos! :P) menyiapkan order coklat yg 400pcs tu.. Alhamdulillah, siap jugak akhirnya. Diharap yg tukang order a.k.a Encik Faizal a.k.a Encik Kalai dan bakal isteri berpuas hati dgn hasil kerja kami ni ye..huhu! Tak tido kami dibuatnya.. 3-4 pagi baru bleh tido! Tapi skrg tidak lagi.. :)
Untuk sementara waktu sblm mendapat order baru, harap2 nya dpt la tido awal dgn lena....

2nd ~
Bila dah malam2 asek bercoklat coklet, siangnya pulak BZ tak terhingga dgn online biz Mama yg PERTAMA & KEDUA (tu la, buat blog byk2 lagi, padan muka diri sendrik, huhu!)
Mana nak uruskan hal rumahtangga (memasak, membasuh, mengemas, etc), Zakwan lagi nak kena dilayan, nak uruskan hal2 pengeposan, layan2 order customer... Memang tak menang tangan! Kalah org yg keje ofis rasenya, haha! =D

Tapi dh hidup macam ni yg Mama pilih, Mama kena byk bersabar, kena pandai bahagi masa.. Lagi2 bila Zakwan dah membesar dan SANGAT2 PERLUKAN PERHATIAN tu.. Memang sgt mengajar tentang apa itu erti PENGURUSAN :)

Semoga Mama terus tabah...... =p
Chaiyok! Chaiyok!

** Coklat2 yg dah siap.. ni baru 200 pcs ni, huhu! :) **

** Order customer :) **


~ HaPPy BirTHdaY, AunTy YaYa..! ~

H.A.P.P.Y~B.I.R.T.H.D.A.Y Aunty Yaya..!!!!
Aunty Yaya (actually is Aunty Lala, tp Zakwan tk pandai sebut huruf L ;P)
Adik Mama ~ Kakak Aunty Wawa ~ Ibu Baby Adib Rayyan ~ Isteri Baba Yeop
sambut besday arini (31/5/2010) yg ke-26 tahun :)
Moga panjang umur n murah rezki ek..hehe! :)

25 Mei 2010

::: MaMa, PoSing LaWo2 SkeT..ZaKWan Nk AMek GamBO Ni :) :::

Kelakar sungguh anak teruna Mama sorang ni... :)
Ye la, asek Mama jek amik gmbo Zakwan
Zakwan pun nak jugak amik gambo Mama pulak, ye tak? Hehehe...
Kejadian berlaku petang kelmarin.
Dengan tak berbaju nyem sebuk pulak dia nak jadi photographer :)
Kalu btul caranya tak pe jugak! Haha!!!
Takpe la...janji gaya ada dh :)

Mama, Mama senyum la sket.. Zakwan nak amik gmbo Mama masuk contest ni.. :)

Zakwan, Zakwan nmpk Mama ke x ni? Lama Mama sengih dah ni =D

~ ZaKwaN DaPAt KaWaN BaRu :) ~

Sabtu aritu, Mama n Zakwan ikut Atok gi kenduri kawen anak kawannya
kat Dewan Felda, Jalan Semarak.
Aunty Wawa tak dpt ikut, sbb kena settlekn order coklat yg 400 bijik.
Papa pulak ada tournament maen futsal.
Aunty Lala pulak, x leh ikut sbb Baba Yop keje.
Nenek takde, gi holiday ke Chiang Mai.
Hemmm... Memang Mama n Zakwan jek yg free :)

Sampai2, kami la org terawal.
Kad tulis jamuan makan start kul 12 tgh hari..
Kami sampai 12.15, huhu! ;p

Sampai2 Zakwan dh dpt kawan dh.. :)
Budak pompuan ni bila nmpk Zakwan jek,
Trus ikut ke mana Zakwan pegi..hehe :)
Comel jek budaknye..

Zakwan & kawan baru.. :)

Muka cm Amani Adamaya ;)
Gmbr tak clear, baru nk snap,
Papa budak tu dh pggl dh.. :(

1st time Zakwan sgt sopan kalu gi kenduri kawen :)

Zakwan dh rasmikan dulu da....

Sangat gumbira dgn Atok! :)

Balik dr kenduri
straight away ke LCCT pulak
Amik nenek yg baru balik ber holiday...
Tak sabar btul nak tggu ole2 dr Chiang Mai :)

::: ZaKWan ~ AtoK ~ uPin IpiN :) :::

Ni la aktiviti Zakwan kat umah skrg..
Sket2 Upin Ipin.. Sket2 Upin Ipin..
Nak tau apa dia....? :)

Ni ha.. Buku lukisan Zakwan yg pertama

Gambar Upin Ipin
Gi Mydin aritu, Zakwan takmo balik selagi tak beli Upin Ipin ni ha..
Pandai dh merajuk budak ni kalu tak dibelikan apa2..

Lagi la kalu Atoknye dtg umah..
Kemain lagi die nak tunjuk skill menulis+melukis = 'mencontengnya' tu, haha!
Mama tgk2 jugak, Zakwan ni kidal cam Mama ke ikut Papa
Tapi tak dpt nak dipastikan
Sebab Zakwan guna dua2 belah tgn, haha!
Kalu penat, die guna kanan, bile dh ok, kiri pulak.. :)



Ni la hasil kerja pertama Zakwan
Ada la campur2 sket dgn hasil kerja Aunty Wawa :)

Ok, masa utk tgk tv!!!
Mickey Mouse Club House dah nak start!! =D

24 Mei 2010

::: OraNg KamPuNg MenaNg, kOmE :D :::


Rasenye, belum terlambat Mama nk wish congrats! =D
Sangat seronok bile tgk Shahir menang AF sabtu lepas, haha!
Seronok lagi sbb orang kampung yg menang, hikhikhik... =D
Walaupun macam spekulasi yg diorg cakap
pasal juara terancang la, af masuk tak patut la,
Apa2 pun, Mama tak amik port..
Wat sakit kepala jek pk, buat hapa! ;p
Mama pun bukan vote2 sume ni..
Saje je nk hepi2 jek
Apa2pun,
Semoga terus sukses la dik Shahir ye..
Jangan bagi malu famili n org kampung, sudey... ;p

~ SeNaRai PeSerTa GA BesDay PapaZakwan ~

Salam kawan2 sekalian, (haha, skema nih! :P)
Nak bgtau, bile senang2 check la nama kat sidebar tepi tu ek
Ingat tau nombor2 anda sekalian :)
Nombor tu utk cabut undi nnt

Kalu ada yg tertinggal @ dh complete syarat2 tp Mama tak perasan, inform semula..
Kalu ada yg tak complete tu, sila2 la complete kn
Kebanyakannya tak follow tiga2 blog
Takpe, kali ni je sebagai menepati syarat2..
Nnt GA dh abes, kalu xnak follow pun Mama tak marah :)

Ada pulak tu, yg rajin letak banner kat sidebar..
Sangat2 menghargainya =))
Wat susah2 aje, hehe...
Takpe, Mama suka ;p

Kalu peserta GA ni ramai mcm Sleeping Cutie Contest aritu,
Mama terasa cam nk tambah hadiah, hehe..
Apa2 pun, nnt Mama inform k.. ;p

Ada lagi 10 hari..
Lama lagi..
Sape2 nak join, meh la ye.. :)
Dan sesape yang dah join tu, tima kaseh byk2 atas sokongan anda

p/s : Mama perasan, kalu wat GA ni ramai adik2 yg join (maybe sbb takde anak lagi kn? hehe..)

21 Mei 2010

::: ZakWan TopTen MuMmY AyU's ConTeSt :) :::

Mama baru terperasan...
Rupanya Zakwan tersenarai dalam Top 10 utk
Baby with Ball Giveaway yg dianjurkan oleh Mummy Ayu & Kak Netti :)
TQ sbb pilih Zakwan! :)
Walaupun tak dapat tmpt 1st, 2nd @ 3rd..
Mama tetap bangga kt Zakwan
Tahniah anak Mama!! :)

::: MeH, aBang ZaKwaN Ajar sOLat, MeH... ;) :::

Ada satu petang tu,
tgh Mama dok ralit kt depan lappy,
Mama rasa cam pelik je..
Nape cam senyap jek ni..
Zakwan mana? Buat apa?
Rupa2 nya.............. :)

Zakwan ajar kawan nye solat!!!
Sangat terharu, sebak, bangga dan sewaktu dengannya huhu!

** Tinggi tu Zakwan angkat takbir ;p **
** Ni Zakwan ajar rukuk ;) **

** Ni pulak ajar sujud **

** Zakwan buat demonstrasi... :P **

** Yang ni...saje2 nak buat Mama pokpek, pokpek kat dia..! **


Apa yg Mama dpt simpulkan..
Zakwan mmg nak ada teman berkawan kt umah ni :)
Sabar ye Zakwan.. InsyaAllah ada la nnt..hehe ;p
(pandai pulak anak Mama ni ye.. Macam2 hint dh ni, haha!)

~ Ke..BZ..an Melanda ~

Terasa cam dh lama tak update blog, huhu!
Padahal baru sehari..
Rasa tak senang duduk je..hehe :P

Apakan daya..
BZ btul sejak 2 menjak ni..
Dengan Zakwan yg tak berapa nak sehat
(Demam & selsema)
Dengan masalah rumah kt Mentari Court
Macam2..

Insya Allah..
Mama cuba jugak mengupdate walaupun 1 entry, huhu

19 Mei 2010

::: ZakWan Oh ZakWan....! :) :::

Zakwan ni kan...
Perangai dia kadang2 tu buat kite panas jek..!
Tapi dalam masa yg sama nak tergelak pun ada! :)
Dan dalam hati rasa bangga pun ada jugak
Sebab kecik jek lagi
Akalnya dah panjang.. :)
Biasa la kan.. Budak nak membesar.. :)
Contoh terdekat cam yg kat gambar2 bawah ni la..
Mane la Mama x panas!
Mane jugak la Mama tak gelak
Tgk perangai Zakwan yg 1 ni, huhu! ;p

* Zakwan, Mama baru beli ok kasut tu... Mana amik ni?! *

* Tak padan dgn kecik! :P *

* Tengok tu! *

* Ni Zakwan cilok Aunty Wawa punya pulak.. *

* Siap peluk tubuh tak tahan tu! :P *

* Ni pulak masa ikut Papa gi maen futsal.. Selamba jek die.. *

* Baba Yop punye pun nak di amiknye.. hemmm... *

::: GaMbAr PuLa BeRcEriTa.... =D :::

Sabtu aritu, MamaZakwan, PapaZakwan, Zakwan & Aunty Wawa
ikut Atok gi kenduri kawen kat PICC, Putrajaya.
Dah lama Mama tak melaram ni, haha! :)
Suka bebeno la bile dpt pakai baju n tudung yg baru beli, hehehehe.... ;p

Tapi kesian kat Zakwan...
Zakwan tak berapa sehat aritu.. Selsema..
Papa pulak, pegi bagi ubat selsema kat Zakwan siang tu.
Mmg sah2 la Zakwan moody jek sepanjang hari!

* Sehati Sejiwa ^_^ *

* Majlis resepsi ni diorg buat kat restoran.. Sempoi jek.. Tapi ada klas! :) *

* Mama & Zakwan yg moddy... *

* Mmg tak tahan bile Papa dah start posing maut! :P *

* Zakwan moody & Atok *

* Takde perasaan jek Zakwan! *



p/s : Mana Nenek??? Nenek dh terbang ke Chiang Mai bersama rakan2 travel nya, huhu! tu sedap takde di tempat kejadian :P



Putrajaya mmg sesak la hari tu!
Dengan Minggu Belia Negara..
Dengan Jom Heboh!
Banyak jalan tutup.. Naseb baek tak jem! :P

Lepas gi PICC tu,
kami gi rumah Aunty Wawa
(lepas ni Aunty Wawa dok kuarters @ Presint 14)
Aunty Wawa nak angkat barang sket2..
Dh siap kemas2, ingat kan nak berjalan Alamanda
Tengok2 sume lebur tak hengat apa dah.. haha! =D
Lawak je..
Tapi tetap gi Alamanda tu, huhu! ;p

* @ umah Aunty Wawa yg B.E.S.T! (cuba peratikan Zakwan... ;p) *

* Zakwan tiru gaya Atok!!!!! Sabo je la... Diam2 jek die..huhu! Mmg lawak! =D *


Gi Alamanda lepas Asar,
konfem2 la ramai giler manusia!
Naseb baik gi Alamanda tu mmg bertujuan..
Mama nk pos surat, Aunty Wawa nk cari peti ais,
Papa nak cari kasut, n kami NAK CARI MAKAN! ;)
Mmg lapo! Hahah..!
Yg pasti, Papa la paling gumbira...
Sebab dpt kasut yg diidamkan, huhu!
Zakwan pun terlopong jek tgk Papa try kasut baru kat umah, hehe... :)


* Papa & kasut baru :) *

18 Mei 2010

::: LePaS PaPa, GiLiRaN MaMa PuLaK BeRaKsi! :) :::

Hohoho... Bukan beraksi di gelanggang futsal, ye.. Heheh..
Tapi beraksi 'shopping!' @ Uptown Shah Alam je ;p
Jumaat aritu, lepas Papa main futsal...
Papa ajak gi Uptown Shah Alam :))
Mama 'on' je, hehe

Tapi Zakwan dah lebur dulu dah..
Sepanjang berjalan2 kt Uptown tu, Zakwan dah tak sedar apa dah...
Zakwan tak suka Papa dukung..
Tak sedap kot....
So, yang letihnya, Mama la...
Sebab kena dukung Zakwan! (leceh la bwk stroller..sesak!)

Takde la nak cari apa pun.. Saje je jalan2..
(tp dlm pikiran nk cari kasut utk Zakwan :P)
Gi makan char kuey teow dulu
Tapi sadis sungguh!
Sikit ya amat, huhu!

Jalan punya jalan,
jumpe pulak la apa yg dihajati...
Walaupun tak sama dgn Crocs yg kat ENTRY INI
Tapi takpe la.. Murah pun murah ;)
(tu yang penting, haha!)
Mama beraksi, Zakwan yg dapat habuan nye ;)

* Hasil usaha Mama beraksi... Tak sampai pun RM35 :P *


* Tu dia...... Zakwan Messy, haha! =D *

::: MaMa, ZaKwAn Nak FuTsAL JuGaK! :::

Nanti2 la ek.. Sekarang ni kita tgk je Papa main dulu..
Zakwan pun bleh la cilok2 sket skill Papa yg 'terror' tu, hehehe...
Lagipun Zakwan kan cinonet lagi..
Kalu Zakwan join Papa, Mama tak nampak Zakwan..
Sebab kawan2 Papa sume.... 'besar punyeee..!!' =D
Nanti Zakwan dh besar, Papa pulak tengok Zakwan main.. Ok? ;)

Alkisah,
Jumaat lepas gi ikut Papa main futsal kt Sportplanet, Subang
Mama malas sangat nak ikut
Sbb kalau ikut,
maknanye Mama kene la follow Zakwan kira luas Sportplanet tu!
Tapi sbb kesian kt Zakwan jugak la,
Mama follow je, huhu!
Lagipun Baba Yop (baba Adib) ada nak main jugak
Dan... Papa nak ajak gi jalan pas main futsal tu!
Hehehe....


* Sebelum Papa beraksi :) *

* Papa, nak main! *
* Zakwan pun nak warm-up jugak.. :) *




* Mama & SuperHero ;) *

14 Mei 2010

::: TAG drpd MamaQaisara :::

TQ MamaQaisara sbb tag MamaZakwan :)
Banyak sungguh soalan nya, ye.. Heheheeh... :D
Takpe, ape salahnya berkongsi2 cerita ;p
Soalan2 nya ialah.......

1). Apa yang anda akan buat bila anda tahu member anda tikam belakang anda?
Mula2 SANGAT SEDIH..
Pastu mula la pikir apa yang kita dah buat kat die sampai die sanggup wat camtu kt kita
Lama2 mula redha yang taksemua org suka kat kita...

2). 6 orang di hati anda?
Zakwan
PapaZakwan
AtokZakwan
NenekZakwan
AuntyWawaZakwan
AuntyLalaZakwan

3). Anda rasa anda comel?
Langsung tak... Tapi ayu ada la kot, hikhik.. ;p

4). Single or taken?
Ehem, ehem... Of course la taken ;)

5). Blog yang anda suka?

6). Adakah bilik anda kemas setiap hari?
Owh, sudah tentu..! Allergic la pada yg sepah2 ni!

7) Lagu terakhir yang anda dengar?
Tajuknye tak sure, tapi lirik die camni.. (Ehem, ehem.. Testing 1, 2, 3 ;p)
I just call to say I love U, I just call to say how much I love :)

8). Last text message?
Bg kat PapaZakwan ~ 'Abang, malam ni kite kuar jalan2 x?'

9). Last phone call?
Dr Aunty Wawa Zakwan ~ 'Yong, arini masak ke x?'

10). Hari terakhir anda menangis?
Semalam.. PapaZakwan buat, huhu!

11). List lima color favorite anda?
Merah, Oren, Pink, Putih, Hitam

12). Orang terakhir anda ber-YM?
Kelmarin dengan Mama Syakir & Mummy Harisz :)

13). Game paling anda suka?
Uisy, takde dah kot :)

14). Adakah anda peminat MCR?
Minat sesangat tu idak le.. Tapi layan gak ar lagu2 diorang ni =D

15). Apa perasaan anda jawab tag ni?
Mula2 cam mak aih, bnyk nye soalan!
Dh nk dekat abes, cambest le pulak, hehe...

16). Anda rasa tag ini best?
Boleh tahan :)

Tag lagi 10 orang:
Adoiyai, tak dpt nak pk la skrg ni (kul 2.30am)
Sesape nk kongsi jwpn diorg, meh la amik tag ni..
Share ngan kitorg2 ni :)

13 Mei 2010

::: Vroomm, Vroomm..! Pon, Pon...! :::

Pon, pon...!!!
Zakwan bawak Mama ngan Papa gi GIANT Putra Heights
Dengan kete Zakwan ni la..
Zakwan kn dah ada kete, hehehe....

Yg sbnr2 nya, Papa yg nak bawak Zakwan naik kete merah ni
Angkut la gedabak2 tu masuk dlm kete...
Sampai kt Giant, sume org tgk Zakwan...
Ye la, orang lain takde pun nak shopping bawak kete smpi masuk dlm bangunan..
Zakwan jek yg buat...
Bukan setakat baya2 Zakwan yg asek tertoleh2 kt Zakwan
Mak bapak dorg pun 2-3 kali toleh, hehe...
Jangan anak2 dorang nak jugak sejibik sebotol cam kete Zakwan, sudah... Huhu! ;)


* Tengok kanan..kalu2 ada kereta melintas... :) *

* Berkerut Papa nk menolak Zakwan tu, ape ke hei nye yob... :) *

* Papa, laju sikit..!!! =D *

* Macam bos jek gaya Zakwan ;) *

* Makan time!!! Nasi goreng ladna, Papa & Zakwan punya.. Nyum2! *

* Papa... No, no, no....! ;) *
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...