29 April 2010

Tag Drpd Aunty Katak-Ijau =)

Aunty Naim tag Mama lagi, yeay! Best gak jawab soklan2 tag ni, hehe.. TQ Aunty Naim! :)
Soklan utk tag kali ini adalah...... (cam soklan peksa pulak, hehe.. =p)

1. go to your photo files, select the 8th photo folder.
2. select the 8th photo in that folder.
3. post that photo with the story behind it
4. then challenge 8 blogging friend to do the same.

Mari kita tgk siapa yang kena......!!!! :)
Setelah menggodek2, akhirnya gambar yg terpilih itu adalah..................



Aisey, sekali gmbr kawen pulak yang mengena...
Malunye....!!!
Apa nak citer?
Em...ni sblm naik kete nak ke majlis resepsi
kat dewan bandaran teluk intan
Tarikh : 23/12/2006

*nikah - 22/12/2006
*majlis resepsi - 23/12/2006
*majlis bertandang - 24/12/2006

Tu je la nak citer
Malu ar, hehe...
Mama tak nak tag 8 org jek
Mama nak tag sume kawan2 Mama yg ada kt bloglist Mama
:)

28 April 2010

* Entry Pagi Buta =) *

Mama mintak tolong Zakwan wat entry ni
Sebab Mama takde mood
Mama sedih tinggalkan lappy & broadband
Sebab esok seharian kami takde kat umah

** ingatkan tlg mama, rupanya tgk mickey mouse! ;p **


Papa drop Zakwan & Mama kat umah Aunty Lala
Kat Pinggiran USJ
Supaya dekat sikit Papa nak amik kami bwk gi hospital


A'ah, esok Zakwan kena gi hospital
Ada appointment dengan Dr. Zul
Dr. Zul nak bgtau result daripada sample kencing & najis Zakwan aritu
Hopefully, takde apa2 yg membimbangkan
Aunty2 semua doakan Zakwan, ok? :)
Sayang Aunty2!! =D

** ZAkwan baca doa naik kenderaan ;) **


So, subuh2 sepi'e nanti
Bertolak la kami ke umah Aunty Lala
Seharian dok kat sana
Mama tak bawak lappy & broadband
(tu yg Mama monyok jek tu, heheh..)


Sebab Mama nak jaga Zakwan
Zakwan kalu kat umah Aunty Lala,
lesak nye bukan main! Haha..!
Suka panjat2 tangga..
Tangga umah Aunty Lala takde pagar cam umah Zakwan :)


OK la.. tu je kot
Mama kem salam kat Aunty2 sume, hehe ;)
Yang benar,
Zakwan The Superhero

26 April 2010

Zakwan Tolong Aunty Wawa.....MAKAN! :)

Aunty Wawa sekarang dh duduk dgn kitorang.
Lepas tak pasal2 kena serang dek tuan umah sewa,
terus Aunty Wawa pindah umah kitorang.
(Nanti Mama citer, kalu ade masa ;p)
Mama+Papa+Zakwan pun takde la kesah sangat...
Sebab ada 3 bilik kat atas tu takde sape guna.
At least bila Aunty Wawa ada ni, ada la penghuninya kat salah sebuah bilik tu.


La ni Aunty Wawa sangat bekerja keras buat side income..
(nak kumpul utk wat kawen nnt ek, Aunty Wawa? Hehe..;p)
Aunty Wawa giat BUAT HANDMADE COKLAT!!
Macam2 bentuk Aunty Wawa buat. Cantek....
Bukan setakat cantek jek, sedap pulak tu, haha!!
Sesuai utk dijadikan doorgift utk apa2 keraian
Cth : birthday party, baby shower, bertunang dll
Baru jek letak gmbr kat FB, Aunty Wawa dh dpt byk tempahan..
Alhamdulillah ye Aunty Wawa..
Pasni, bleh belanja Zakwan :D


Tak yah belanja Zakwan pun takpe la Aunty Wawa...
Mana2 coklat yg tak jadik tu,
memang Zakwan jek yang kasi perabih pun, haha!! =D


Kalu ada sape2 nk order, habaq mai la ek.. Hehe...
Boleh la email ke nadyaewani@gmail.com
Nama nya Handmade Coklat ni adalah
CHOCONAJ ~ Halal lagi Yummy! :)
(gabungan Najwa+Najjib , buah hati Aunty Wawa, hehe... Jgn mare...;p)

Takpe la, biar gmbr2 kat bawah ni ceritakan segalanya, hehe... :)




** Coklat bentuk Strawberry **


** Coklat Marble **


** Bentuk Bunga Ros **


** Ni paling Mama suka..

Ada biskut oreo dlm ni. Mmg YUMMY! :) **


** Mcm2 bentuk lagi.. Ni sebahagian drpdnya ;) **


** Ni tukang kaco @ tukang perabih

Siap tutup2 mata.. sedap sgt, haha! **


** Anak sapa la ni, hehe **


** Papa keje part time dgn Aunty Wawa, hehe..

Papa Malu muka letak kt blog, haha! **
Kawan2, hari ni Zakwan nak pos brg
pada yang menang SLEEPING CUTIE CONTEST haritu tau
Zakwan naik kuda ni jek..
Siap helmet lagi ni, hehe
Utk keselamatan diri... ;)







Banyak ni la Zakwan nak pos
Tapi ni pun tak semua lagi ni..
Ada lagi yg tak di pos, huhu
So, kalau ada kawan2 Zakwan yang tak dpt lagi tu,
Harap bersabar ye..
Mama cakap, yg tak pos lagi tu
Mama pos lagi nnt
Ok, tu jek utk arini
Zakwan dah lambat nk gi pos ni
Nnt kuda Zakwan meragam pulak..
Daaaa.... :)

24 April 2010

Award Terbang Dari Rome :)

TQ to Aunty Naim (one of Mama's best fren =D) sbb telah men'Tag' Mama utk Award ini :)

10 Perkara Yang Buat Mama Happy :)

5 Perkara ni mmg dah tentu2 la Mama sentiasa HAPPY utk bersama....


1. Ada bersama SuperHero2 Mama ini >>>> Zakwan & PapaZakwan :)

** Sayang mereka! :) **


2. Ada bersama Family Tercintan Tercintun :)

** Rindu mereka ;) **


3. Habiskan masa bersama Kawan2 Tersayang :)

** Mereka yang TERBAEEKKK... I LIKE! =p **


4. Bila dapat gi SHOPPING =D

** Owh, please...
PapaZakwan takkan pernah segumbira ini kalau Mama ajak shopping, haha!!


5. Bila dapat gi BERCUTI =D

** Lagi la kalau dpt gi reramai camni..
Tak kesah dgn famili @ kawan2
Nak bercuti lagi.....!!!!!



5 Perkara ni akan buat Mama BERTAMBAH HAPPY
kalau betul2 la Mama dapat
( Bukan happy jek, tambah bahagia kot =D )



1. Dapat langsaikan hutang piutang, hehe...

** Memang tenang fikiran kalau btul la semua langsai dgn pantas, haha!


2. Ada rumah landed sendiri, haha!

** Mmg la dah ada umah kt Mentari Court tu,
tapi kalau ada umah landed ni,
bleh la berjinak2 dgn hobi ber'gardening', heheh ;p
Nak2 umah sendri, senang nk buat apa2 yg kita suke..
Kalau umah sewa, jgn harap!


3. PapaZakwan bawak gi honeymoon lagi
Sgt ternantikan saat ini, wink~ ;)
TOLONG bagitau PapaZakwan, hikhikhik..

** Janji tempat tu ada pantai, Mama ok jek, Papa..
Tapi bukan Morib ye, please... ;P



4. Bisnes semakin maju..
(Insya Allah.. Ya Allah, makbulkan lah impian ku ini..)




5. BABY baru (eheheheheheh....)

** Insya Allah.. ;) **

** Bleh Zakwan main sama2, hehe.. (alasan! =p) **

Anda dh habis baca?

Mama tag anda utk Award ini.. :)

Terimalah dgn hati yg terbuka, hehe

Sila la amik n kongsikan perkara2 yang buat anda happy juge ;p

23 April 2010

TAG : Ada Apa Dalam Handbag?

Mama telah di TAG oleh Mama Muqri & Rania & Kak Zai
TQ Kak Jue & Kak Zai! :)
Malu ar, nak tunjuk apa yg ada dlm handbag ni
Handbag dah la takde jenama..
Apa lagi la yang dalam2 nye, huhu! ;p
Handbag ni Aunty Wawa belikan dari Vietnam.
Kaler Grey + Pink.
Suka sebab beso, haha! Macam2 bleh sumbat! ;)
Baru jek pakai 2minggu, hehe (MALU!)


Ni la keadaan dalam beg tu. Main campak2 je..
Nak cari barang, baru terhegeh2 nak cari, haha!
Apa la MamaZakwan ni, haisy... ;)

Ni barang Zakwan.
Malas nak bawak beg lain.
Macam2 beg nak bawak, karang tertinggal mana2 sbb lupa,
baru padan muka, haha!

Ni purse yang takde jenama jugak, haha!
RM10 jek, kekekekeek.. ;)
Dgn buku ASB yg lupa nak simpan balik kat almari

Ni pulak brg mekap yang ada dlm beg.
Duta Silky Girl (Sangat perasan, ok! :p)
Lipstik pun guna Nivea tu jek, hehe
Brooch kecik ada la 2, takut kalu2 ada emergency ;p
Jam tangan tu pulak dh pakai 13 tahun pakai.. Sangat sayang!
(kalu ada anak, dah form 1 dah budak tu, haha!)


So, tu je la yg ada.. Ala, Mama pun dok umah jek
Bukan keje ofis nak kena bawak macam2, hehe
Sesungguhnya Mama memang seorang yg SANGAT SIMPLE! :)

Sape2 yang nak tunjuk khazanah dalam beg
utk dikongsikan bersama,sangat2 la dialu2kan..
Sila la ringan2 kn tangan amik TAG ini ye :)

Sekian, terima kaseh :)
(Malu ni, haha!)

22 April 2010

Tensi, tensi..
Lambat lagi update blog!

Seharian tak on lappy. Seharian tak tgk emel / FB / blog

Sebab seharian berada di luar.
Dari Saujana Putra ke Banting ke Serdang ke Shah Alam ke Saujana Putra
Semuanya sebab Zakwan, huhu.. Takpe sayang, Mama tak marah.. :)
(Zakwan sgt emosi kalau kita marah dia, hehe..)


Mula2 gi Klinik Kesihatan Telok Datok, Banting dulu.
Zakwan kena inject utk 18 bulan punya
Anak Mama sorang ni memang la..
Memang PENAKUT GI HOSPITAL @ KLINIK
Nurse belum amik jarum lagi, tapi jerit Zakwan tu 1 klinik dengar
Papa cakap, cemane la nak sunat ni, Zakwan... hehe :)


Pastu gi Hosp. Serdang, nak wat check up utk 2nd opinion pasal sakit Zakwan ni
Tapi giler ramai orang.. So, Papa decide nak bawak Zakwan gi KPJ Shah Alam
Adoi, bertolak la ke Shah Alam pulak..


Sampai2 dah pukul 2
Daftar dulu pastu nurse cakap doktor ada kul 2.30ptg
So, ok la.. Kami gi la lunch dulu
Lagipun kesian kt Zakwan.. Dah la makan sikit pagi nye tu


Pukul 2.30ptg gi balik, Tgk2 ramainye la manusia
Rupa2 nya diorg dh booked nak jumpe doktor lagi awal dari kitorang
Dari pukul 2.30 smpi ke 3.30 baru la kami dpt jumpa doktor
Zakwan jgn cakap la..
Mama rasa, suara dia paling kuat menjerit2, teriak2 wat perangai
Tak padan dgn sakit nya tu... Hai...


Jumpa doktor ni, Mama agak excited sikit, hehe
Tapi takde la sampai ketara sangat kat depan doktor tu
Sebab Doktor Zakwan tu doktor yang selalu keluar kat TV & majalah
(Hehe, tak malu kan? Naseb baik Mama tak minta otograp! Haha!)
Nama doktor yang Zakwan jumpa ni >> Datuk Dr. Zulkefli Ismail


Mama terangkan la kronologi sakit Zakwan ni dari mula sampai abes
Doktor check perut, telinga n mulut Zakwan
Then doktor cakap,

" Jangan risau sangat. Mungkin Zakwan ada jangkitan di usus. balik nanti tolong ambilkan sikit air kencing & najis Zakwan sebagai sample utk kami periksa di lab. Minggu depan doktor nak jumpa Zakwan lagi "

Mama terasa sangat lega bila doktor cakap camtu. Lega sebab kemungkinan2 yang Mama dapat dari doktor pertama kami jumpa sebelum ni takde langsung disebut oleh doktor ni. :) Alhamdulillah..


Zakwan biasa la.. Belum apa2 dah tarik2 tangan Papa nak keluar dari bilik doktor tu
Nanges nya jangan cakap la.. Siap meraung lagi!
Malu jek kat doktor tu.. bila nak balik pandai pulak salam & babai doktor
Cam tau2 je, haha!!


* Anak Mama yang semakin kurus, huhu! *

Gaya Papa Mithali suap makan utk Zakwan :)

* Ni la doktor yang Zakwan jumpa tu :) Mama terlebih suda.. Haha! *

20 April 2010

Sangat Malas...!!

* esok saya nak gi hosp..doakan saya ye! :) *

Mama sangat malas lately ni
Tak tau la knape..
Sebab baru lepas besday ke? Hahahaah....!
(Takde kena-mengena!! :P)

Ntah la..
Mungkin sebab Zakwan tak betul2 sehat lagi kot..
Lepas muntah2 hari tu, Zakwan cirit birit pulak
Dalam sehari ada la 2-3 kali.. Tiap2 hari!
Kesian sgt tgk Superhero Mama ni
Tapi Zakwan aktif bleh main2, lompat sana, lompat sini
Makannya kurang...
Tapi sangat kuat menyusu


Asyik nak berkepit je dengan Mama
Duduk je kat depan lappy ni, mula la merengek, jerit2
Nak mandi, nak mengemas, nak masak.. semua susah
Dah berapa hari Mama tak masak,
dengan alasan tak boleh tggl kan Zakwan :P
(tp Mama tetap mandi, ok.. Hahahha!! :P)

Hari ni, Mama gagahkan jugak memasak
Walaupun Zakwan buat perangai
Sebab Kak Yati sebelah rumah bagi pes kari buatan sendiri, heheh
So, senang la sikit kerja Mama memasak! :)


Zakwan dah tido ni,
tu yang Mama boleh nak update sikit blog Mama ni
Baru je semangat nak jadik Pink+Black Mummy
(mcm RedMummy tu..)
Buat beberapa entry sehari, tapi ada je penghalangnya..
Huhu..!


p/s : PapaZakwan baru bagitau nak bawak Zakwan gi hospital esok.
Harap2 takde pape yang merisaukan..

19 April 2010

Seperti yang dijanjikan, dan PEMENANGNYA ialah.....

(Happy Birthday to diri sendiri..! =p)




~ GIRL ~


1st
Digital Scrapbooking at WiddlyTinks.com

2nd
Scrapbooking at WiddlyTinks.com

3rd
Scrapbook at WiddlyTinks.com
RALAT : Nama Sebenar > Putri Irdina Qaisara (Maaf ye!)
Sara, ckp ngan Mama jgn marah Mamazakwan ye, Hehe.. :)
Haha, Mama Sara dh marah Mamazakwan dh ni.. ;p


~ BOY ~


1st
Scrapbooking at WiddlyTinks.com

2nd
Photo Albums at WiddlyTinks.com

3rd
Scrapbook at WiddlyTinks.com


~ 0-6 Bulan ~

1st
Scrapbooking at WiddlyTinks.com

2nd
Photo Albums at WiddlyTinks.com

3rd
Digital Scrapbooking at WiddlyTinks.com





(: ~ SAGUHATI ~ SAGUHATI ~ :)










Kepada para pemenang SLEEPING CUTIE CONTEST, Tahniah!!!
Jangan lupa, tolong bagi alamat kat entry ni ek!

Kepada peserta2 SLEEPING CUTIE CONTEST,
Terima kasih banyak2 coz sudi nak join
Anda tetap Mommy terhebat! :) Semoga kita terus akan jadi kawan :)

10% diskaun untuk peserta2 Contest if membeli belah di
http://papamamazakwan.blogspot.com/ @
http://mamazakwan.blogspot.com/
(bgtau jek nama anak ;p)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...