26 Disember 2010

::: CeMaNe Ni?? BLeH ToLoNG TaK..? :::


Kawan2 sekalian
Selain merasa dgn lidah
Cemane gamaknye nak bezakan kari daging-kari ikan-serbuk cili
Kalu dah Mama buat ghupe (rupa) ini?????

Walaupun Mama ada tulis kat penutup bekas tu
Mama still was2 sama ada betul ke idak
Hahahaha..! Bleh gitu?
Adoi...! Cemane ni..?!!

Sebabnya,
Aritu Mama ada masak kari telur
Tetibe, Mama bleh confuse pulak
Bila dh masak, dapat la kritikan drp juri
Sape lagi tak lain tak bukan.... PapaZakwan la
PEDAS!!!!!!

Aiseyman... Cemane ni?
Sekali tersilap takpe lagi..
Kalu dh masuk kali ke-2, ke-3 nnt cemane pulak??!
Adoiyai..!

***
padan muka! tu la.. mandai2 lagik, huhu!
mau lepas ni Mama buang aje tiga2, pastu beli yg baru

4 comments:

ieda berkata...

hahaha...tak dapat nak nolong...rupa sama ja...

transformed housewife berkata...

Kalau tak silap akk, kari ikan warna dia kuning sikit sbb banyak kunyit. kari daging sedikit gelap (brownish) dan serbuk cili mcm kuning kemerah-merahan. harap dpt membantu.

eB@mamaAerish'n'Aed berkata...

yang, cium la... bau dier len2 tau...

ctsfin berkata...

salam mama zakwan..
rasenya selain dari tulis kat penutup, tulis kat body sekali. so, bile dah bukak penutup tue, takde la silap nak padankan ngan belas yg mane satu.. hehehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...