13 Oktober 2010

::: Mama Nak Bercerai... Bila Masa Yg Seswai? =( :::

Mama byk berpikir..
Tu yg smpi kengkadang migrain tu
Topik terbaru yg Mama byk pikirkan...
Pasal cerai - berai ni la..
Huhuhu....!!


SEBELUM NI
Mama ada gak berpikir
Tapi Mama tu Zakwan blum 2thn lagi
Ni dah nak dkt 2 thn 1 bulan

Sgt sedih...
Tapi mmg kena cerai jugak
Takkan nak bergayut je smpi dh beso kan?
Huhuhu...!

Jgn pikir yg macam2 ye kawan2..
Mama dalam dilema ni sbnr nye..
Nak cerai susu dgn Zakwan ni
Memandangkan Zakwan dah pun 2thn

Ada yg kata lepas 2thn
Tak elok susu badankan budak
Sbb jadik kuman
Betul ke?
Ntah betul ntah tak
Ntah2 mitos semata2..

Pastu,
Cemana pulak caranya nak cerai ni?
Bukan main talak2 je ni, huhu!
Mama terpikir nak anta Zakwan balik kampung je
Tapi tak sampai hati!!!!
Mana penah berpisah dgn Zakwan lama2...
Uwa...!!

Dari apa yg Mama penah baca 1 artikel tu
Doktor cakap biar bercerai secara semulajadi
Nak bagi minum susu formula
Dah byk kali cuba dah
Byk main ada la.. Membazir
Minumnye sket je..
Pastu still nak ngendeng Mama nye jugak..
Hemmm

MODE : Fenin, fenin....




11 comments:

farra8979 berkata...

ish, suspen jek..

Intan Inn berkata...

mama nie buat terkejut jer tau..erm kalau ak berserai susu..intan dah cuber masa anak no2 mmg bf sepenuhnya sampai 2tahun..lepas tue nak jarak kan..kebetulan ada bby no3...tapi ada cara lain mama kene jauhkan macam time dia nak susu mama bg susu botol..kalau mmg dah betul nak ceraikan mama kene letak benda pahit kat b mama tue..erm tp pastikan dia boleh erima susu lain..nt sakit pulak tak menyusu..

mama berkata...

salam..

sy cerai susu ngan irfan masa umur irfan 2y14days..
mula2 mmg x smpi ati..tp terpaksa sbb masa tu sy da pregnant 6m++

sy sapu asam jawa kat B..sekali je die rasa.terus x nak.
tp lepas cerai susu, mmg irfan x minum formula milk..skrg die just minum dutch lady fresh milk dalam kotak tu jer..

@e_da berkata...

huh ingatkan cerai apa td.. berderau bila baca tak abis.. hihihi.. sy pun pening.. nak ceraikan mika dari puting.. susah betol...

eima berkata...

tak pe la nad .. nanti mayb benti sendrik kot ...

ye ke klu nyusu sampai lebih 2 tahun jd kuman ... tak mungkin la...mitos je tuh ...
klu ima sronok fahim nk .. die tak mo even dr kecik lagi ..pas pantang langsung tak mo ...huhu

ummiaqeef berkata...

same like me! nak copy tajuk entri leh x? hehehe...mcm gempak je! ekekeke

Nieylicio Kerolicio berkata...

cane lak susu jadik kuman.. sdgkan susu badan sebaek2 susu..
pastu minum susu lembu x jadi kuman kah?
ni pndpt jer.. yela.. bkn ade pgalaman pon.. hakhak

episodkasih.blogspot.com berkata...

mmg susah nak ceraikan susu ni...
tapi try la letak sst mcm benda pahit ke kat puting kita nanti bile zakwan hisap rasa lain mungkin dari situ zakwan kurang minta nenen.. :)

mamalieyna berkata...

alahai mmg fenin kalau bab ni! eina pun takde pengalaman sbb sempt BF 4 bulan je..huhu..syoknye dpt BF kan..huhu..jeles ni!

Nad @ MamaZakwan berkata...

kawan2 sekalian :
thanks sbb memberi idea dan pendapat yg membina ;_ sorry kalau tajuk entry buat anda berderau darahnye, huhu...thanks again ek! akan dipraktikkan i-Allah...

Adam's Journey berkata...

Liza dah cuba asam jawa, colgate mahupun akar seruntun yg sgt pahit. Terbaru letak pencelup, then berlakon konon2 sakit. Semua tak jalan..So, Liza berserah lah.. Mana ada jadi kuman, mitos tu. Negara membangun seperti Somalia pun disarankan berserai susu 3 tahun. Polisi M'sia 2 thn..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...