09 Jun 2010

::: Ada BEST & Ada TAK BEST! :::

Sangat2 rasa bersalah bila....
~ biarkan blog ni tak berupdate
~ kawan2 tinggalkan komen, tp Mama tak dpt nak reply semula
~ tak dpt nak luangkan masa gi jalan2 ke blog kawan2 Mama

Sume gara2 tak dpt nak beronline!!!! Pencawang tu tak dibaiki lagi, tp ada temporary punye. Dapat beronline pun semput2.. Kalu berlumba dgn kura2, mahu kura2 catat sejarah menang dlm perlumbaan, huhu!

Nak citer dgn cara yg sgt simple... Kalu tak bercerita, alamatnya menjadi basi la ia, huhu!

040610
Balik Teluk Intan
~ dh lama giler tak balik TELUK INTAN!!!! Rindu...!
~ dpt tau pulak Atok PapaZakwan meninggal dunia (Innalillah...) Tak sempat nak gi melawat masa arwah sakit.
~ Tido umah PapaZakwan jek. Sebab kat umah Mama, Atok & Nenek takde. Atok anta Nenek gi KL sbb Nenek nak gi holiday ke Vietnam

050610
Ke Selama, Kedah
~ Housemate PapaZakwan masa kt UTM dulu kawen (Tahniah Uncle Pesot & wife!) :D

Teruskan perjalanan ke Alor Setar, Kedah
~ Ingatkan dh dekat nak smpi dh, rupa2nya jauh lagi!!! Almaklum, tak pernah jejak ke utara nun... :P
~ Tidoq kat Hotel Regency, Aloq Setaq. Kebetulan pulak ada Suarasa TV9 kat sana. Sume berkampung kat hotel yg sama, hehe... Ramai la celebriti yg kami jumpa =p
~ Masa nak check in, nampak Mawi & Ekin =D terus salam2 tp lupa nak bergambar!!! Ekin sempat ckp Zakwan comel, hehe...
~ Rehat2 sat kat hotel, petang nk kuar jenjalan.. Hujan lebat la pulak. Sempat gi Pasar Rabu je. Pastu dh taktau nak tuju ke mana, haha!
~ Malam, dinner kat Nasi Lemak Royale. Uncle Deeb bawak, tapi Papa belanja. Biase jek, takde la sedap sgt. Tapi kena beratur, mak aih!!! Panjang giler!

060610
Ke Kg. Sungai Baru, Kedah
~ Kenduri kawen Uncle Kalai. Uncle Kalai ni la yg order coklat smpi 400pcs tu, hehe.. (Tahniah Uncle Kalai & Aunty Nisa!!)
~ Balik KL. Papa stop jap kt kwsn rehat mana tah. Tido smpi 2 jam, ngantuk giler! Bertolak dari Kedah kul 2.30ptg smpi umah 10.30mlm!!! Memang lama..........

Yg jadi TAK BEST nya bila dh smpi umah.......
~ Pencawang Maxis tu belum siap dibaiki! Seminggu dah ni...
~ AIR PULAK TAKDE!!!!!!!! Kak Yatie jiran sebelah ckp, dah 2 ari takde air. Tanpa notis plak tu! Sampai kn air dlm tangki pun dah kering! Baru ingt nak berehat2 lepas jalan jauh, makin kusut pulak dibuatnya!

070610
Dok umah Aunty Yaya kat Pinggiran USJ 3
~ Tumpang rehat / mandi / basuh baju (smpi 3trip!)
~ Dpt la online kejap kat umah Aunty Yaya.. Bukak2 email, LAGI 1 CITER TAK BEST MUNCUL! Memang, kalu ada heart attack, dan2 tu jugak kene tepon ambulans! Apa tidaknya, Mama KENA TIPU dek supplier!!! Masa order kata barg ada.. Bila dah sebulan tunggu, bleh pulak die kata stock takde..! Geramnya hanya Tuhan jek yg tau.. Byk betul dugaan nya, huhu..!

** Memang segala pengalaman tak best tu byk mengajar Mama utk lebih bersabar.
** Gmbr2 nnt la Mama upload. Tak larat dh ni, huhu!

5 comments:

tiefazatie berkata...

sangat dasat..huhu..sabar byk2 ye kak..=(

Drama Mama berkata...

pengalaman mematangkan kita. takpa take it all in a good manner. insyaAllah good things will come to u.

chaiyok!!!

http://twinkywiynkstars.blogspot.com

Imaan09 berkata...

pasar rabu??? pekan rabu laa nad..hehe..
Xpe..sabar..sabar..ye

ibu MZW @ farah idayu berkata...

wah..syoknya dia pi jln2 smpai utara nun..lama x jejak kaki ke kedah since lahirkan zharif. teringin gak..byk beli ole2 dari utara? hehe..

tang yg x best tu..kene sabo jela bebyk ye. semoga Allah permudahkan urusan mama sentiasa ;)

Nad a.k.a MamaZakwan berkata...

tiefazatie : huhu..tq, tq.. :)
drama mama : btul gak tu..thanks! :)
imaan09 : pekan rabu ek?hahaha..!sbb die bgnn trus igt pasar..tq btulkan yek..hehe
farah : ni pun 1st time kami jejak utara bersama :) tq doakan mamazakwan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...