31 Mei 2010

::: AnAk, Oh AnAK....HeMm..... :::

Naseb baek la anak sendrik..
Kalu anak org lain,
memang dah suh balik umah dorg sendrik dah, haha!
(tak baek..! :P)
Kalu dah 4-5 kali dalam sehari dok sepahkan aje, sape tahan..
Tiap2 hari pulak tu..!
Pelik betul la Zakwan ni, barang2 kat dapur umah ni selamat dh diselongkar nye..
Pandai pulak memilih!
Amik tupperware @ bekas plastik utk aiskrim @ KFC
(tak pasal2 tupperware dpt nama wpun hanya bekas aiskrim, hehe... =D)
Pastu biarkan aje bersepah..
Lagi la bile time2 kite dah sebuk nak masak,
masa tu jugak la die mencelah nak bukak lemari ni ha..
Memang konfem la Mama jadik Jaclyn Victor versi Melayu, hahahaha!!!! =D

Tp skrg tidak lagi...
Selepas Mama sendrik mengadu kat Papa,
Papa dgn baek hatinya memasang sendal kat pintu lemari tu
Amik masa 2-3 mggu gak la nak ngadu, haha!
Sebab mula2 tahan lagi dgn kerenah Zakwan
Bila lama2 dh terase mcm nak meletup, Mama bgtau kat Papa
Kesian Zakwan... Hehhehehe...

Tu la, mainan byk 1 bakul tp main menda lain..
Akhirnya, Zakwan kembali kepada barang2 mainan nya.. Sekian... :)



** ni baru sikit.... **

** ni pulak die dah jumpe dah bekas 'esyiem' (aiskrim) die...

** ni pulak lepas ditgglkan sbb Handy Manny dah start!! Tunggang terbalik dibuatnya, Smpi gmbr pun terbalik2 dah ni, hahahah! :) **

7 comments:

ayah,ummi, farish berkata...

rajin ank bujang nie tolong ibu dia mengemas..hehehe..samalah cam farish..suker sgt bukak almari..pastu hbs diselongkarnya

MAMA AISHAH berkata...

hahah..nad 2 br sorang..nnt msk due lg la pening....sabar..

ummi sofiyyah berkata...

hihi...sofiyyah pon sama... tapi yg pelik bila kita biar bersepah tak der pulak dorg nak main kan?
kain baju pon sama... habis satu bakul dikerjakan.....huaaa

SHAZA berkata...

ermm, sama ler anak kita tu....

Ain berkata...

budak2 mmg ini ler kerjanya....

kalau tak sepahkan barang2 kita tak sah....hehehe

alia berkata...

anak aliapun sama..lg lah girl kuat berkemas(bersepah)hari2..siang dan malam sepah jer pening di buatnyer..kita kemas depan dia pergi dapur..kemas dapur naik atas..pas2 dalam bilik...penin..penin..cepatlah paham bahasa....

Nad a.k.a MamaZakwan berkata...

ayah ummi farish : kalu diorg pandai kemas balik, tkpe la jugak..ni tak asek kene tggi kn suare jek, huhu!

mamaaishah : kalu dh ber + harap2nye, zakwan takde la ajar adik die 'mengemas' camni,huhu!

ummi sofiyyah : tu la pasal..dibiarkan aje ade la..

shaza+ain+alia : budak2 mmg cenggitu agaknye kn? penin dibuatnye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...